ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ/1-3-2016

vma_14_collage_autocollage_7_images_2

«Μίλα τώρα, σταμάτα το bullying» Εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού – iPaideia.gr

 

«Τα παιδιά πρέπει να μιλούν και να αντιδρούν σε κάθε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (bullying) που βλέπουν», τόνισε ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η οργάνωση με αφορμή τη Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό στις 6 Μαρτίου.

 

Η οργάνωση υλοποιεί από την 29η Φεβρουαρίου έως και την 6η Μαρτίου πανελλαδική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, μαθητές του 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν το «Γραμμή SOS 10-56» του «Χαμόγελου», όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τον κ. Αλεβίζο και στη συνέχεια ανέλαβαν οι ίδιοι να μιλήσουν και να κάνουν «συμβουλευτική» στους ήρωες των ιστοριών που τους είχε περιγράψει πρωτύτερα ο κ. Αλεβίζος.

 

Το 2015 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 41.635 μαθητές, 16.074 γονείς και 3.043 εκπαιδευτικούς σε 1.025 επισκέψεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας, ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος. Σε ποσοστό 56% η θεματική αποτελούσε την Ενδοσχολική Βία και ο Εκφοβισμός, κατόπιν αιτήματος των σχολείων, εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, και συμπλήρωσε πως η γραμμή 10-56 δέχτηκε 632 κλήσεις το 2015 για θέματα εκφοβισμού. «Είναι υπόθεση όλων μας να μην έχουμε παιδιά και νέους ανθρώπους που καταστρέφονται ψυχικά», προσέθεσε.

 

«Το μήνυμα που περνάμε είναι πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Βασικός παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του και η επικοινωνία με το περιβάλλον του. Από την άλλη, όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να συμμετέχει και να μιλάει για τυχόν άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε μαθητές και να μην αγνοεί τέτοια κρούσματα», υπογράμμισε ο κ. Αλεβίζος.

 

Διαβάστε περισσότερα: «Μίλα τώρα, σταμάτα το bullying» Εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού – iPaideia.gr

Σχολιάστε

Top