ΤΟ YOUSMILE.GR ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

vma_14_collage_autocollage_7_images_2

Το YouSmile.gr στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

 

Το YouSmile.gr με μαθητές εθελοντές συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

 

Οι YouSmilers είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με περισσότερους από 1.000 μαθητές και μαθήτριες για τη δράση και το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», να ενημερώσουν για την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056» και την 24ωρη λειτουργία της καθώς και να μιλήσουν για τη σημασία του εθελοντισμού.

 

Παράλληλα, πραγματοποίησαν live ραδιοφωνικές εκπομπές με καλεσμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες, δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις και τη δημιουργικότητά τους, αναδεικνύοντας την αξιοποίηση του ταλέντου τους και την σημασία της ομαδικότητας στις σχολικές συνεργασίες.

 

Καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωνε τους εκπαιδευτικούς για τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά και πανελλαδικά στα σχολεία της χώρας από το Τμήμα Ενημέρωσης παιδιών, γονέων κι εκπαιδευτικών του οργανισμού ενημερώνοντάς τους για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά.

 

Ο απολογισμός του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου σε αριθμούς είναι: 68 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάνω από 1200 μαθητές/ μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, 23 παρουσιάσεις ραδιοφωνικών ομάδων, 10 θεατρικά, εικαστικά, μουσικά εργαστήρια με αντίστοιχες ομάδες σε δράση, 5 ανοιχτά εργαστήρια/συζητήσεις για τα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τα πνευματικά δικαιώματα, δύο συναυλίες με 16 μουσικά σχήματα, ολοήμερη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση και η βράβευση του  Πανελλήνιου Διαγωνισμού ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί” με 202 συμμετοχές!

 

Το οπτικοακουστικό υλικό είναι διαθέσιμο μέσω του Ιστοτόπου του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη διεύθυνση:  http://europeanschoolradio.eu/3fest/visual/

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα νέα του YouSmile:https://www.facebook.com/yousmile.gr

 

 

Σχολιάστε

Top