Κίτρινα Ποδήλατα

Τα Κίτρινα Ποδήλατα είναι ένα  αποτελείται από τα αδέλφια Αλέξανδρο και Γιώργο Παντελιά. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία το Νοέμβριο του 2000. Και τα δύο μέλη του συγκροτήματος δουλεύουν ως εμπνευστές, στιχουργοί, δημιουργοί αλλά και εκτελεστές των τραγουδιών τους, καθώς και οι δύο είναι πτυχιούχοι μουσικής.

Πιο συγκεκριμένα:

αρχείο λήψης (3) Ο Αλέξανδρος Π. είναι απόφοιτος του μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου δυτικής Αττικής, έχει κάνει δεκαεφτά χρόνια σπουδές στην κλασική κιθάρα, τις οποίες και συνεχίζει, είναι πτυχιούχος του Εθνικού στο μάθημα του ειδικού αρμονίας, σπουδάζει αντίστιξη και αρμονία jazz. Ακόμα παίζει ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, ταμπουρά, ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα και μαντολίνο.

Ο Γιώργος Π. έχει κάνει δέκα χρόνια μαθήματα φωνητικής-ορθοφωνίας, μονωδίας, καθώς επίσης έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα.

Αν και οι μουσικές γνώσεις του συγκροτήματος είναι σπουδαίες, κάτι εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν επιδιώκουν εμφανίσεις και δημοσιότητα αλλά ο στόχος τους είναι να κινητοποιήσουν τη σημερινή νεολαία καθώς πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε συνέντευξή τους: ‘‘Τα τραγούδια μας έχουν ευχάριστη κατάληξη και αυτό απορρέει και από την εμπιστοσύνη μας στη νέα γενιά.’’

Το τελευταίο τους άλμπουμ που βγήκε το 2013 με τίτλο ‘‘Ετών 16’’ περιέχει τα εξής κομμάτια:

 

ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ

ΝΑΥΑΓΙΟ

ΑΠ΄ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙΑ

ΟΠΩΣ ΘΕΣ

ΕΤΩΝ 16

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΤΑΡΑΤΑΤΑΜ ΚΑΙ ΧΟΠ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 

Τελευταία τους εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2014  στη Χαλκίδα.

Με ανυπομονησία περιμένουμε την ανακοίνωση της επόμενης εμφάνισής τους.

Γεωργάνος Ιωσήφ

Σχολιάστε

Top