ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ 20

Εκπαίδευση για την διαφορετικότητα στα σχολεία

Καλησπέρα σας, 

Ονομάζομαι Κώστας Διαμαντής- Μπαλάσκας και επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους του οργανισμού Action Synergy (www.action.gr). Ο οργανισμός μας εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στα πλαίσια ενός τέτοιου προγράμματος (με την ονομασία Youth Mind Education) (http://www.youth-mind.eu) θα διοργανώσουμε σε επιλεγμένα σχολεία στην περιοχή της Αττικής δράσεις για την προώθηση και διαχείριση τις διαφορετικότητας στα σχολεία. Η παρέμβαση αυτή βασίζεται σε ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε στην Γερμανία και ονομάζεται “Ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην διαχείριση της διαφορετικότητας” (Comprehensive Diversity Competence Training). Το μοντέλο αυτό βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών και επικεντρώνεται σε τρία θέματα:

1) κατανόηση της διαφορετικότητας και σεβασμός των διαφορών (περιλαμβανομένων των διαορών που προέρχονται από την εθνότητα, την θρησκεία κλπ).

2) προώθηση της ισότητας μεταξύ των φύλων και πρόληψη της έμφυλης βίας

3) πρόληψη του bullying και των διακρίσεων

 

Οι δράσεις που θα διοργανωθούν στα σχολεία θα είναι οι εξής:

1) Συζήτηση με την μέθοδο focus group με τα παιδιά για να εντοπιστούν τα ζητήματα που είναι περισσότερο σχετικά για κάθε σχολείο

2) Εργαστήριο ενδυνάμωσης με τα παιδιά (περιλαμβάνει συζητήσεις με τα παιδιά, δημιουργική εργασία (ζωγραφική, ομαδικές εργασίες κλπ)

3) Εκπαίδευση για τους δασκάλους και τους καθηγητές του σχολείου σε θέματα σχετικά με την διαφορετικότητα, την ισότητα των φύλων, την έμφυλη βία και το bullying

4) Εργαστήρια πρόληψης και διαφορετικότητας με τα παιδιά του σχολείου

5) Μια εκδήλωση για όλο το σχολείο

 

Εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστούμε για την εφαρμογή της παρέμβασης αυτής στο σχολείο σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας σε αυτό το e-mail.

 

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε σχολεία από 4 χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Βουλγαρία. Υπάρχει διαθέσιμο εγχειρίδιο εφαρμογής καθώς και ασκήσεις που μπορούν να γίνουν με παιδιά σε σχολεία για να υπάρξει ευαισθητοποίηση για κάθε μία από τις παραπάνω θεματικές οι οποίες μπορούν να σταλούν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος υλοποιούνται εντελώς δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο.

 

Σας ευχαριστώ πολύ,

 

Κώστας Διαμαντής- Μπαλάσκας

 

ACTION SYNERGY Ά.Ε.
Πατρόκλου 1 & Παραδείσου, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα
Θαλήτα & Μονής Αγκαράθου 20, 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: (+30) 210 6822606 – Κιν: (+30) 694 7439728 – Φαξ:
(+30) 210 6894576
http://www.action.gr
https://facebook.com/ActionSynergySA

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

 

Σχολιάστε

Top