SPECIAL STICKS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΕΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

photo2

Ανίκητη ομάδα! Μια ομάδα, μια ιδέα, ένας κοινός στόχος… Η Συνεργασία!

Επιτέλους το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, η συμμετοχή μας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα  «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) .

Ύστερα από πολλές προσπάθειες και προτάσεις γεννήθηκε η ιδέα και το ενδιαφέρον να πάρουμε μέρος σε μία τέτοια, μοναδική, απαιτητική αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα επιχείρηση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να μπούμε μέσα στο μυαλό των επιχειρηματιών και να στήσουμε την δικιά μας εικονική  επιχείρηση

Η κοινωνική μαθητική επιχείρηση «Special Sticks” είναι μια σύμπραξη τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων: Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου, 6ο Γενικό Λύκιο Νέας Ιωνίας και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και κάθε μία ανέλαβε να λειτουργήσει συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης.

Το προϊόν μας είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε τρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις: μια κλασσική αρμυρή, μια κλασσική γλυκιά και μια γεύση «έκπληξη». Η επιλογή των γεύσεων  και η ανάπτυξη του προϊόντος πραγματοποιήθηκε μέσα από επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών  του ΕΕΕΕΚ σε διάφορες σχολικές μονάδες και εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης,

Το τμήμα μαγειρικής – αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου ανέλαβε την παραγωγή και συσκευασία  των προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ζύμη σφολιάτας που χορηγούν οι «Άλφα Ζύμες», μέσα από μια εύκολη και διαδραστική για τους μαθητές και μαθήτριες συνταγή, παρασκευάζονται τα “special sticks”.

To τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ο Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας,  το δημιουργικό μας τμήμα, ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευασίας,  των εντύπων, των προσκλήσεων, των αφισών και του περίπτερου της επιχείρησης  για την εμπορική μαθητική έκθεση στο THE MALL, στις 17 Απριλίου 2018.  Επίσης μαθητές και μαθήτριες από τους τομείς  Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας  και Διοίκησης – Οικονομίας «εργάζονται»  στα τμήματα Πωλήσεων ,  Μάρκετινγκ  και Έρευνας – Ανάπτυξης (R&D).

 

 

Το Α3 τμήμα του  6ου  Γενικού Λυκείου  Ν. Ιωνίας  ανέλαβε να λειτουργήσει  τα τμήματα Οικονομικών, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Μηχανογράφησης, Δημοσιών Σχέσεων, Ανθρωπίνων Πόρων (Η R) και Έρευνας -Ανάπτυξης(R&D).

Τους ρόλους τους μοιράσαμε με απολύτως δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο καθώς με ψηφοφορία επιλέχτηκε  ο/η  πιο ικανός/ή για κάθε τμήμα.

Όλη αυτή η διαδικασία είχε πολύ καλά αποτελέσματα για την  κοινωνική μας επιχείρηση  καθώς έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να πουλήσουμε όλα τα προϊόντα  και να πάρουμε εξαιρετικές κριτικές από τους πελάτες-καταναλωτές μας.

Το σημαντικότερο όμως για εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες το ότι αποκομίσαμε καινούριες γνώσεις στον επιχειρηματικό τομέα όσο και εφόδια  για την  προσωπική μας ζωή και ανέλιξη. Μάθαμε τι σημαίνει αρμονική συνεργασία μεταξύ τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων.  Ψάξαμε και βρήκαμε τους καταλληλότερους προμηθευτές, χορηγούς, συνεργάτες από τον επαγγελματικό – επιχειρηματικό κόσμο. Μέσα από αυτή την σύμπραξη θέσαμε στόχους και τους πετύχαμε, γίναμε πιο δημιουργικοί, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση, μάθαμε να ακούμε, να συζητούμε τις απόψεις των άλλων και να επιλέγουμε την καλύτερη Επιπρόσθετα αναλαμβάνουμε την ευθύνη να φέρουμε σε πέρας ό, τι μας ανατίθεται, απαραίτητο εφόδιο για την καθημερινή αλλά και επαγγελματική μελλοντική μας ζωή.

Στην προσπάθεια μας αυτή βοηθοί μας είναι οι καθηγητές/τριες (όλα τα ονόματα)  καθώς και οι εθελοντές (όλα τα ονόματα) του προγράμματος.

Το Logo του προϊόντος προέκυψε μέσα από ζωγραφιές των μαθητών του τμήματος «Αυτόνομης Διαβίωσης» σε συνεργασία με τον καθηγητή εικαστικών του ΕΕΕΕΚ Ν Ηρακλείου.

Τα χρήματα που θα κερδίσουμε θα διατεθούν για την ενίσχυση του εξοπλισμού των εργαστηρίων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου δημιουργώντας ένα καλύτερο και επαγγελματικότερο περιβάλλον εκπαίδευσης στο σχολείο.

Όλα τα ονόματα των μαθητων /τριών ανάλογα με το τμήμα της επιχείρησης.

 

 

 

Σχολιάστε

Top