6Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

IMG_0400

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 6η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία, που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των: 1ου, 6ου και 7ουΝηπιαγωγείων, 4ου, 7ου και 9ου Δημοτικών, 3ου, 7ου και 15ου Γυμνασίων, καθώς και του 6ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, με στόχο να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες σε μονάδες αίματος τόσο των εθελοντών αιμοδοτών, όσο και των δικών τους ανθρώπων, που μπορεί κάποια στιγμή της ζωής τους να χρειαστούν αίμα.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην αξιέπαινη αυτή κοινωνική δράση-προσφορά ζωής, που υλοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31/1), στον χώρο του αμφιθέατρου του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, συνέδραμε για ακόμη μία φορά η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το επιστημονικό προσωπικό του οποίου διασφάλισε την τήρηση των κανόνων καλής πρακτικής για την προστασία των αιμοδοτών, ενώ διαρκώς παρούσες στη δράση ήταν οι υπεύθυνες αιμοδοσίας των συλλόγων, κ.κ. Δέσποινα Τσιπά, Μαρία Ζαχουδάνη.

Μάλιστα, η κ. Δέσποινα Τσιπά, μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε γι’ αυτή την προσπάθειά μας, πέρα από το ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλύτερο σε ό,τι αφορά στην προσφορά μας προς τον συνάνθρωπο. Σήμερα, έχουμε συμμετοχή και από καινούργια σχολεία, και αυτό το γεγονός μας γεμίζει αισιοδοξία στον αγώνα που κάνουμε για να συμμετάσχουν και άλλα σχολεία στην προσπάθειά μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινή ομάδα. Από την πλευρά μας καλύπτουμε τα παιδιά του κάθε σχολείου που συμμετέχει, άσχετα αν έχουν δώσει ή όχι αίμα, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες μας μπορούν να καλύπτουν όποιον θέλουν οι ίδιοι. Εμείς θα συνεχίσουμε τη συγκεκριμένη δράση μας, προσπαθώντας πάντοτε για το καλύτερο σε ό,τι αφορά στην εδραίωση του τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στις συνειδήσεις παιδιών και γονιών. Και είναι πολύ θετικό το γεγονός πως σε αυτή μας την προσπάθεια μάς βοηθάει πάρα πολύ και το 3ο Γυμνάσιο.», ενώ η κ. Μαρία Ζαχουδάνη επισήμανε τα καινούργια σχολεία, τα οποία προστέθηκαν στη συγκεκριμένη εθελοντική προσπάθεια.

Παναγιώτα Σούγια

2018-04-27

Σχολιάστε

Top