Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ TRADE FAIRE 2018- ATHENS MALL-17/4/2018

photo2

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2018»

Δυναμική ήταν η παρουσία σχολείων της Ν. Ιωνίας στην Εμπορική Έκθεση: «Εικονική Επιχείρηση 2018», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (16/3), σε εκθεσιακό χώρο του «The Mall Athens», στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.).

Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν με περίπτερά τους: η Γ΄ Τάξη Α.Ο.Δ.Ε. του 6ου ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας, με την εικονική επιχείρηση με τίτλο: «HR.edu», καθώς και πάλι το 6ο ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ.(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Ν. Ηρακλείου Αττικής με την κοινωνική εικονική επιχείρηση με τίτλο: «Special Sticks».

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Πιο συγκεκριμένα, η εικονική επιχείρηση», του 6ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Ηλία Κουρκουλάκο και Ειρήνη Καϊμακάμη, καθώς και τον εθελοντή κ. Νίκο Δασκαλάκη, είναι μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα με υλικό ειδικών επιστημονικών ομάδων, κατάλληλο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, με στόχο την οικοδόμηση υγιών ανθρώπινων σχέσεων, για να έχουν οι νέοι και οι νέες ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη και υγιή σεξουαλικότητα με σεβασμό, αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια, για τη μείωση των φαινομένων εκμετάλλευσης, υποτίμησης, ταπείνωσης και βίαιων χειρισμών ανήμπορων θυμάτων. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ήδη καταχωρημένες χρήσιμες πληροφορίες που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι σχετικά με την προφύλαξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τους τρόπους αντισύλληψης, τις ανατομικές λειτουργίες και την υγιεινή του γεννητικού συστήματος, αλλά και για τις σεξουαλικές διαστροφές και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Επίσης, η κοινωνική εικονική επιχείρηση «Special Sticks», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.κ.: Ηλία Κουρκουλάκο, Ειρήνη Καϊμακάμη, Γεώργιο Ευγενειάδη, Αγγελική Καρατάσου, Φώτη Καραγιάννη, Φανή Κούρναβου και Ευαγγελία Κασσοπούλου, καθώς και τους εθελοντές κ.κ. Κάρολο Μαρκουΐζο, Νίκο Δασκαλάκη και Βάγη Μπαμπούση, είναι μια μαθητική επιχείρηση συνεργασίας τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων, με στόχο την παραγωγή και πώληση ιδιαίτερα γευστικών μπαστουνιών σφολιάτας σε διάφορες γεύσεις, που παρασκευάζουν αποκλειστικά οι μαθητές με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νέου Ηρακλείου Αττικής, ενώ τις διοικητικές θέσεις και την προώθηση των προϊόντων έχουν αναλάβει μαθητές του 6ου ΓΕ.Λ. και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς μας στην ελπιδοφόρα αυτή έκθεση, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με μαθητές και καθηγητές, που συμμετέχουν στις δύο Ιωνιώτικου ενδιαφέροντος εικονικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ, υπεύθυνη του Τμήματος Μάρκετινγκ της επιχείρησης «HR.edu», μας είπε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κυρίως των νέων, αλλά εμείς απευθυνόμαστε και σε ευρύτερο κοινό. Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα μας λειτουργεί σε πειραματικό στάδιο, και σύντομα θα μετατραπεί σε ολοκληρωμένη εφαρμογή, προκειμένου να είναι ακόμη πιο εύχρηστη. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται εντελώς δωρεάν.», ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεργασία με ειδικούς γιατρούς, βιολόγους, και με το Κέντρο Κοινωνικού Προγραμματισμού της Νέας Ιωνίας, και παρέχουμε υλικό σχετικά με τα θέματα που προανέφερα. Σε περίπτωση που οι ανηρτημένες απαντήσεις σε ερωτήματα που μας έχουν ήδη τεθεί δεν ικανοποιούν κάποιον χρήστη της ιστοσελίδας, μπορεί να μας στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, επώνυμα ή ανώνυμα, και εμείς, αφού ρωτήσουμε τους ειδικούς, θα απαντήσουμε στην οποιαδήποτε ερώτησή του.», και ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Τα έσοδά μας προέρχονται από διαφημίσεις. Ξεκινήσαμε με αυτό που λέμε χαμηλό «μπάτζετ», με μετοχές αξίας 50 Ευρώ, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις κοστολογούνται από 10 Ευρώ τον μήνα. Και αναλόγως με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας αναδιαμορφώνεται το εν λόγω ποσό.».

Επίσης, ένας ακόμη μαθητής, ο οποίος εκτελεί χρέη Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εικονικής αυτής επιχείρησης, μας είπε χαρακτηριστικά πως: «Θέλω να τονίσω πως οι ερωτήσεις μπορούν να γίνονται και από τα δύο φύλα, και ακόμη οι ειδικοί μας απαντούν σε ερωτήματα και ατόμων με ειδικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Ασχοληθήκαμε με το συγκεκριμένο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς θεωρούμε πως ως νέοι έχουμε την πρώτη ευθύνη στην ενημέρωση και άλλων νέων ανθρώπων.».

Ακόμη, ο καθηγητής, Τεχνολόγος Τροφίμων, του Εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νέου Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Ευγενειάδης, μας ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την εικονική επιχείρηση «Special Sticks», πως: «Συνεργαστήκαμε μαζί με το 6ο ΓΕ.Λ. και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας σε ένα πρόγραμμα σύμπραξης, όπου τα δικά μας παιδιά, τα οποία είναι παιδιά με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ανέλαβαν την παραγωγή των προϊόντων, και τα παιδιά από τα άλλα σχολεία κάνουν την προώθηση των προϊόντων, το Μάρκετινγκ, τη συσκευασία και όλα τα σχετικά.».

Επιπλέον, ο κ. Ευγενειάδης μας διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα προϊόντα μας είναι κριτσίνια σφολιάτας σε τρεις γεύσεις. Η μία γεύση είναι πιο πρωτότυπη, πιο καινοτόμος θα έλεγα, καθώς η χρήση του κουρκουμά, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά σε ένα τέτοιο προϊόν, προέκυψε μέσα από δράσεις σε συνεργασία με άλλα σχολεία, όπως τη Σιβιτανίδειο Σχολη και το Κέντρο «Νέα Μαργαρίτα».», και ακόμη μας τόνισε πως: «Τα παιδιά με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες δεν ήταν και τόσο εύκολο να ενταχθούν σε ένα ειδικό πρόγραμμα, ενώ ήταν και δύσκολο ακόμη και για μας τους καθηγητές. Τελικά, εντάχθηκαν και απέδειξαν ότι μπορούνε να εργαστούνε και να παράγουν ένα προϊόν, ακόμα και να εργαστούν κανονικά στην αγορά εργασίας.».

Ακόμη, μία μαθήτρια του 6ου ΓΕ.Λ. μας ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Τα προϊόντα μας είναι εύγευστα «στικς». Είναι κριτσινάκια σφολιάτας, με τρεις διαφορετικές γεύσεις: Μία κλασική αλμυρή με παρμεζάνα-σουσάμι, μία κλασική γλυκιά με ζάχαρη και κανέλα, και μία γεύση «έκπληξη» με κουρκουμά, παπαρουνόσπορο και σουσάμι. Ειδικά ο κουρκουμάς είναι το πιο καινοτόμο υλικό, γιατί κάνει καλό και στην υγεία, όπως και η κανέλα κάνει πολύ καλό επίσης. Η γραμμή παραγωγής είναι στελεχωμένη από τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ηρακλείου, στο οποίο θα δοθούν όλα τα χρήματα που έχουμε ήδη μαζέψει και θα μαζέψουμε στη συνέχεια, προκειμένου να φτιάξει καλύτερα τα εργαστήριά του. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως οι συνταγές μας είναι ανηρτημένες και στο διαδίκτυο.» και ακόμη τόνισε πως: «Όλα τα σχολεία συνεργαζόμαστε στενά και σκεφτήκαμε το προϊόν μας μέσα από διάφορες επισκέψεις σε σχολές, όπως η Σιβιτανίδειος. Κι αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε είναι να δώσουμε μια καλύτερη προοπτική στα παιδιά με αναπηρία για τη μετέπειτα ζωή τους, να μπορέσουνε να βρούνε μια καλύτερη δουλειά, να αναγνωριστούνε μέσα από αυτή την επιχείρηση και να είναι πιο αποδεκτά στην κοινωνία.».

 

Παναγιώτα Σούγια

 

 

 

 

 

Καταχωρήθηκε την: 28/04/2018

Σχολιάστε

Top