Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

αρχείο λήψης (4)

Το ποδόσφαιρο  πρωτοεμφανίστηκε 1894  στην Ελλάδα και άρχιζε να διαδίδεται  ευρέος  με την ολυμπιάδα του 1896  όπου υπήρχε στο πρόγραμμα  των αγώνων.

Πήραν  μέρος  η εθνική ομάδα Δανίας  ο Απόλλων από την Σμύρνη  το σπορ κλουμπ Θεσσαλονίκης  και ο φιλαθλητικος{ πρόγονος του Ηρακλή}.

Από το 1979-1980 το ελληνικό ποδόσφαιρο περνά από την φάση του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου στην φάση του επαγγελματικού  ποδόσφαιρου .

Πρώτος πρωταθλητής του επαγγελματικού ποδόσφαιρου πλέον και για τα επόμενα  3χρονια είναι ο ολυμπιακός.

Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει να επιδείξει αξιόλογες εμφανίσεις στην Ευρώπη με από κορύφωμα το κύπελλο το 2004 στην Πορτογαλία όπου  η εθνική μας ομάδα νίκησε την αντίστοιχη εθνική ομάδα της Πορτογαλίας    αφού είχε αποκλείσει πολύ δυνατές εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Οι έλληνες ποδοσφαιριστές  θεωρούνται ταλαντούχοι στην Ευρώπη και για αυτό έχουν μεταγράφει σε δυνατές ομάδες στην Ευρώπη.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει την Α’  και  την Β’ ΕΘΝΙΚΗ .

Η Α’ εθνική{ super league} έχει 18 ομάδες η Β εθνική χωρίζεται σε βόρειο  και νότιο όμιλο  με 14 ομάδες  ο κάθε όμιλος .

Υπάρχει και Γ’ εθνική η οποία χωρίζεται σε 6 group εκ των  όποιων 3 group έχουν 16 ομάδες και τα υπόλοιπα  3 group έχουν 15 ομάδες. υπάρχουν και ερασιτεχνικές ομάδες σε τοπικά επίπεδα νομών.

Θοδωρής Κάντας

Σχολιάστε

Top