Μακάρι……

P1040293

Η χελώνα Καρέτα- Καρέτα, Κωνσταντίνος Αθανασάκης, Α1

Ύμνος στα ζώα.

Λίγα είναι τα θαυμαστά που περιμένεις από τον άνθρωπο. Αντίθετα, στα άλλα ζώα βλέπεις μεγάλη πρόοδο. Λίγοι είναι οι έξυπνοι άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν τα ζώα. Από την άλλη, τα άλλα ζώα αγαπάνε την φύση και δεν την μολύνουν όπως ο άνθρωπος. Την λένε υπέρτατη τη γη και θεά τους. Ενώ ο άνθρωπος, ακόμη και αν την προσκυνά, την φωνάζει υπέρτατη, άφθαρτη, ακούραστη και ιερή, δεν φαίνεται να το εννοεί.

Τα ζώα, ακόμα και αν δεν θα το πιστεύετε, είναι πιο έξυπνα από τον άνθρωπο. Αν ήταν χαζά και ο άνθρωπος έξυπνος, τα ζώα θα χτίζανε τις πολυκατοικίες και οι άνθρωποι θα αγαπούσανε πραγματικά την γη. Κάποιοι άνθρωποι είναι ελαφρόμυαλοι, τεμπέληδες και κάνουν ότι συμφέρει μόνο τον εαυτό τους. Κάποιοι άλλοι όμως, δουλεύουν σκληρά και σέβονται το περιβάλλον.

Μακάρι αυτοί οι άνθρωποι να κυριαρχήσουν στη γη. Τότε η γη θα μείνει ελεύθερη. Τα άλογα τα άγρια θα καλπάζουν στους λόφους και τον βουνίσιο άνεμο, θα αναπνέουν και μια γλυκιά ζαλάδα θα τα πιάνει. Η πυκνή η χαίτη θα ανεμίζει στον αέρα. Αν η ζωή με τον καιρό θα γίνει έτσι, από τώρα εύχομαι να ζω τότε.

Κρυσταλλία Κρόκου

Σχολιάστε

Top