Να γίνει η ζωή των ανθρώπων με ιδιαιτερότητα πιο αισιόδοξη και εύκολη

eik1

αφίσα της Αγγελικής (Γ1)

«Υπάρχουν άνθρωποι που δε φαίνονται μέσα στην κοινωνία. Τους κρύβουν, δεν τους βλέπουν και βολεύονται όλοι. Έτσι νομίζουν δηλαδή».

Ζακλίν Πόιτρας

 

Τα λόγια της Ζακλίν Πόιτρας, μητέρας παιδιού με νοητική στέρηση και κινητικά προβλήματα.

Γι “ αυτό το λόγο αποφάσισα να γράψω μια επιστολή στο δήμαρχο στη οποία θα του επισημάνω τα προβλήματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να του προτείνω λύσεις για να γίνει η ζωή τους πιο ευχάριστη.

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.

 

Σας γράφω αυτήν την επιστολή για να σας αναφέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην πόλη μας.

Πρώτα απ “ όλα έχω παρατηρήσει πως δεν υπάρχουν αρκετά ηχητικά φανάρια στους δρόμους για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Έχω εντοπίσει πως δεν έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία ειδικές πινακίδες γραμμένες με Μπράιγ που να διευκολύνουν τους ανθρώπους αυτούς.

Επίσης είναι σε έλλειψη τα ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία, για να μεταφέρουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Τέλος, δεν υπάρχουν ειδικές ράμπες σε πολλούς δημόσιους χώρους γεγονός που δυσκολεύει την μετακίνηση ανθρώπων με κάποια αναπηρία.

Έτσι λοιπόν σας προτείνω κάποιες λύσεις.

Αρχικά, ωφέλιμο θα ήταν να διατίθενται δωρεάν τα αναπηρικά καροτσάκια σε όλα τα άτομα που τα χρειάζονται. Επίσης, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ράμπες σε όλους τους δρόμους αλλά και σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Επιπλέον, μπορείτε να οργανώσετε αθλητικούς αγώνες στον δήμο μας, για να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και για να μην αισθάνονται μοναξιά τα άτομα αυτά. Ακόμη, εάν είναι εφικτό, να αυξήσετε την κυκλοφορία των ειδικών διαμορφωμένων αστικών λεωφορείων.

Ελπίζω να λάβετε σοβαρά υπόψη τα θέματα που σας ανέφερα και να κάνετε πράξη τις λύσεις που σας πρότεινα για να γίνει η ζωή των ανθρώπων με ιδιαιτερότητα πιο αισιόδοξη και εύκολη.

Με εκτίμηση

η μαθήτρια της Δ” τάξης

Αφροδίτη Τσαλίκη

Σχολιάστε

Top