Πώς οι λέξεις φτιάχνουν ιστορίες…

… ή πώς φτιάχνουμε μια ιστορία με τις λέξεις φεγγάρι, παπαγάλος, θησαυρός.

KARABI

Η ζωγραφιά είναι της Γαβριέλας από το Β1

Από ένα, πολλά!!!!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας παπαγάλος. Αυτός ο παπαγάλος είχε ένα θησαυρό. Το όνειρό του ήταν: να πάει στο φεγγάρι με το θησαυρό και αφού φτάσει στο φεγγάρι να ρίξει το θησαυρό σε ένα νησί και με τον καιρό τα κέρματα να χωθούνε στο χώμα κι έτσι να υπάρχουν πολλοί θησαυροί.

Στέλλα

Μια βραδιά του χάλογουιν

Μια νύχτα με μεγάλο φεγγάρι σε ένα σπίτι στοιχειωμένο, γιόρταζαν το χάλογουιν. Κάποια στιγμή τοκ, τοκ, τοκ, χτύπησε η πόρτα του σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης σηκώθηκε από την καρέκλα για να ανοίξει την πόρτα. Ο άνθρωπος, μαντέψτε τι είχε ντυθεί! Είχε ντυθεί παπαγάλος! Μετά από μια ώρα, τοκ, τοκ, τοκ, χτύπησε η πόρτα. Ο ιδιοκτήτης έκανε πάλι το ίδιο με πριν. «Περάστε» του είπε. Και ο άλλος, τι άλλο να έκανε, μπήκε μέσα στο στοιχειωμένο σπίτι.

Λίγο μετά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έφερε έναν τεράστιο θησαυρό. Πριν όμως προλάβει καν να τον ακουμπήσει στο τραπέζι, η πόρτα χτύπησε για τρίτη φορά. Αλλά αυτή τη φορά ήταν ένας κακός πειρατής που ερχόταν από ένα μεγάλο νησί. Έτσι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, του έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα. Μετά πήρε το θησαυρό του, τον πήγε στην κουζίνα, τον άνοιξε, τον άφησε στον πάγκο, πήρε το μαχαίρι και άλειψε μερέντα

Μυρτώ

PEIRATHS PRIGKHPISSA

Η ζωγραφιά είναι της Κλεαρχίας από το Β1

Πώς ανακαλύφθηκε το φεγγάρι

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα παιδάκι με το παπαγαλάκι του. Μια μέρα πήγε με τους φίλους του ένα περίπατο στη φύση. Κάποια στιγμή είπε να παίξουν ένα παιχνίδι. Διάλεξαν κρυμμένο θησαυρό, όμως δεν είχαν τι να κρύψουν! Τελικά δεν έπαιξαν αυτό το παιχνίδι. Αποφάσισαν να παίξουν ανιχνευτές θησαυρού! Ψάξανε, ψάξανε και τίποτα δεν βρήκανε. Ο Νίκος, το παιδάκι με το παπαγαλάκι είπε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια, μήπως βρει κάτι. Και τελικά βρήκε! Βρήκε ένα σεντούκι που δεν είχε μέσα χρυσά φλουριά αλλά κάτι άλλο! Κάτι περίεργο! Δεν άργησαν να καταλάβουν πως ήταν το φεγγάρι!

Και από τότε κάθε βράδυ κοίταζαν τον ουρανό και έβλεπαν το φεγγάρι τους!

Αθηνά

Ο γορίλας κι ο παπαγάλος

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα νησί ένας γορίλας. Μια μέρα έρχεται ένα σμήνος παπαγάλων, που κατεβαίνουν στο ποτάμι για να πιουν νερό και για να κάνουν μπάνιο.

Ο γορίλας τρόμαξε.

Ξαφνικά έρχεται ένα παπαγαλάκι πάνω στο κεφάλι του. Το παπαγαλάκι τον ρωτάει:

«Θέλεις να γίνουμε φίλοι;»

«Γιατί όχι;», απαντά ο γορίλας

Ξαφνικά ο γορίλας πέφτει μέσα σε μια τρύπα και νιώθει κάτι σκληρό. Κοιτάει κάτω και βλέπει έναν θησαυρό. Παίρνουν το θησαυρό και το βράδυ κοιτάνε το φεγγάρι και κοιμούνται μαζί.

Ερμής

 

Σχολιάστε

Top