Αν ήμουν κύμα…

κυμα1

Αν ήμουν κύμα, θα ήθελα να ταξιδέψω παντού και να σπρώχνω τις βαρκούλες των ψαράδων.

Αν ήμουν κύμα, θα βοηθούσα τα ψάρια και τα ζώα της θάλασσας να ελευθερωθούνε από τα δίχτυα των ψαράδων που τα αφήνουν να πηγαίνουν όπου θέλουν στην θάλασσα.

Αν ήμουν κύμα, θα μπορούσα να διώχνω όλα τα σκουπίδια από τις ακτές και θα τα μάζευα όλα σε ένα μέρος, εκεί που τα καινούρια πλοία που μαζεύουν σκουπίδια να τα έπαιρναν πιο γρήγορα.

Αν ήμουν κύμα, θα ήθελα να παίζω με τα παιδιά που θα κολυμπούσαν με χαρά και θα έπαιζαν μαζί μου.

Αν ήμουν κύμα, θα είχα πάρα πολλά κύματα που θα μου έκαναν παρέα και θα παίζαμε όλη τη μέρα.

Αν ήμουν κύμα, το αεράκι θα με γαργαλούσε κάθε φορά που έβγαινα στην επιφάνεια και ο ήλιος θα με ζέσταινε όλη τη μέρα.

Νικόλας Αυγερός

 

Αν ήμουν κύμα, θα ταξίδευα στις θάλασσες, στους ωκεανούς. Θα συντρόφευα τα ψάρια, τα δελφίνια, τους ψαράδες, τους ταξιδιώτες του ωκεανού. Ήθελα να ταξιδεύω και στα ποτάμια, να κάνω παρέα με μοναχικά ψάρια του γλυκού νερού και στις λίμνες, να βλέπω τα βατραχάκια να πηδάνε στα νούφαρα που παρασέρνω. Τα ψαράκια να πηδάνε έξω απ’ το νερό και γύρω τους να πετάνε λιβελούλες. Όμως εγώ ένα ταξίδι κάνω. Στο αλμυρό νερό ώσπου μια μέρα σκάω στην ακτή και χάνομαι.

Αννα Γερογιάννη

 

Αν ήμουν κύμα θα γύριζα τον κόσμο όλο. Θα ταξίδευα από τον Ατλαντικό μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Με συντροφιά τα δελφίνια και τους αστερίες. Μαζί με τους γονείς μου, τη Θάλασσα και τον Ωκεανό, θα ταξιδεύαμε σε κόσμους με αμέτρητους μύθους για γοργόνες και κοχύλια. Θα ακούμπαγα το σώμα μου απαλά στην καυτή άμμο και τα χελωνάκια θα κολυμπούσαν πάνω μου.

Το απαλό μπλε του σώματος μου ενώνεται με τον ουρανό! Τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν! Ο ήλιος και τα σύννεφα με χαιρετούν! Τα πετραδάκια κάτω μου χορεύουν με τον ρυθμό. Το καλοκαίρι ήρθε! Ώρα για μαγιό, αντιηλιακό και μια πετσέτα. Σας προσκαλώ!

Γκρέιση Κόλα

 

Εάν ήμουν κύμα, θα άλλαζα τη θάλασσα, θα ξύπναγα όλα τα όντα του ωκεανού και θα τους έκανα να κάνουν φασαρία και να παροτρύνουν τους ανθρώπους όλης της γης να κάνουν φασαρία όλοι μαζί.Kαι ύστερα η φασαρία θα γινόταν μουσική και μετά μια όμορφη μελωδία.

Έτσι θα γινόταν ο κόσμος πιο όμορφος και η ζωή όλων θα ήταν πιο χαρούμενη και η γη πιο ενωμένη.

Δανάη Γιαννακοπούλου

 

Αν ήμουν κύμα, θα ήμουν ένα κύμα χαρούμενων ειδήσεων και νέων. Θα ήμουν ένα κύμα από ιδέες και επιλογές. Θα κυμάτιζα σε όλο τον κόσμο και θα πέρναγα απ΄ όλα τα μέρη του για να τους δώσω τις ιδέες μου. Όταν θα πέρναγα από τα πολλά μέρη του κόσμου, θα είχα πολλές εμπειρίες και νέες ιδέες. Θα είχα περισσότερα να δώσω. Το ταξίδι μου θα ήταν μεγάλο. Και όταν θα τελείωνε θα κυμάτιζα μέχρι να σβηστώ και να αφήσω την θέση μου στους ανθρώπους…

Παναγιώτης Μακρής.

 

Αν ήμουν κύμα, θα έσκαγα στη θάλασσα. Όμως δε θα ήμουν άγριο και φουρτουνιασμένο κύμα. Θα ήμουν κύμα που μονάχα με το Ζέφυρο, το απαλό αεράκι θα έσκαγα στην αμμουδιά.

Τις καλοκαιρινές νύχτες θα νανούριζα γλυκά όποιον με άκουγε κρυφά πίσω από τα δέντρα. Το μεσημέρι, όταν θα γινόταν χαμός από τον κόσμο, εγώ θα ήμουν ήρεμο για να μην τους αναστατώσω. Με τα χαράς θα έδινα στα παιδιά κοχύλια, αστερίες, διάφορες χρωματιστές πετρούλες και φυσικά … την αγάπη μου! Γιατί πάνω απ’όλα είναι η ΑΓΑΠΗ!

Μαριάννα

 

Αν ήμουν κύμα θα ταξίδευα στις θάλασσες. Όταν έχει αέρα θα γινόμουν επικίνδυνο, θα κατέστρεφα τα κάστρα των παιδιών, θα έσκαγα με τους αφρούς μου στην παραλία και θα έφερνα από τα βάθη της θάλασσας τα πιο όμορφα κοχύλια. Τα παιδιά θα έπαιζαν μαζί μου και θα ήμουν χαρούμενο. Τα βράδια θα ήμουν μοναχό, λίγοι είναι αυτοί που κολυμπούν τη νύχτα. Θα πήγαινα από την μία παραλία στην άλλη, θα γνώριζα κάθε μέρα έναν καινούριο τόπο. Μερικές φορές, οι άνθρωποι θα μου πετούσαν σκουπίδια, τα οποία με βαραίνουν στο ταξίδι μου. Και μετά κι εγώ τα ξεβράζω και βρομίζω τις παραλίες. Λίγοι είναι αυτοί που τα μαζεύουν. Τα ψάρια θα μου έκαναν συντροφιά. Δε θα ήμουν ποτέ μόνο.

 

Αν ήμουν κύμα θα πήγαινα όπου με πάει ο άνεμος.Θα έβλεπα ψάρια να χαίρονται την φύση τους, θα έβλεπα μέρη μακρινά, θα έβλεπα τον βυθό. Θα ήμουν ελεύθερος να πάω όπου εγώ θα ήθελα, θα ήταν τόσο ωραία. Θα ένιωθα ότι είμαι σπουδαίος, επειδή θα έκανα τόσους ανθρώπους χαρούμενους. Θα έβλεπα ψάρια που να μην έχει δει ποτέ κανείς, θα ζούσα ένα όνειρο.

Βασίλης Τσιτισμελής.

 

Αν ήμουν κύμα, θα ταξίδευα σε ολόκληρο τον κόσμο για να έβλεπα διάφορους πολιτισμούς. Αν ήμουν κύμα, θα ήθελα να πάω σε μια οποιαδήποτε παραλία και θα έπαιζα με τα παιδιά. Αν ήμουν κύμα, θα γνώριζα δελφίνια, χταπόδια και όλων των ειδών τα ψάρια. Αν ήμουν ένα κύμα θα ταξίδευα στα παλιά τα χρόνια και θα έβλεπα τα πλοία και τους ανθρώπους. Αν ήμουν κύμα, θα ήθελα να ψηλώσω και οι άνθρωποι να έκαναν σέρφινγκ πάνω μου.

Αν ήμουν κύμα,… εε, βασικά μου αρέσει όπως είμαι τώρα, άνθρωπος.

Κέβιν

 

Αν ήμουν κύμα, θα ταξίδευα στον κόσμο και θα έβλεπα πολλών ειδών ψάρια και ανθρώπους. Θα άκουγα διάφορους ήχους ανθρώπων και ψαριών, θα έβλεπα πολλά πουλιά, γλάρους, πεταλούδες, χελιδονόψαρα και στο τέλος θα σταματούσα κάπου.

Αιγέας Πολιτόπουλος

 

Αν ήμουν κύμα της θάλασσας, θα έκανα πολλά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς, έτσι ώστε γνωρίσω περισσότερες πόλεις και νησιά. Επίσης θα γνώριζα την μαγεία της θάλασσας και την ιστορία της. Αν μπορούσα θα έκανα ένα πράγμα που πιστεύω ότι για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται την βοήθεια όλων μας, και όταν εννοώ όλων μας, εννοώ των ανθρώπων. Δεν μου αρέσει να μολύνουν το περιβάλλον μου και όχι μόνο το δικό μου αλλά και όλων των ψαριών και όλων των ανθρώπων, γιατί το καλοκαίρι οι άνθρωποι κολυμπούν σε αυτήν την θάλασσα στην οποία εγώ είμαι το κύμα. Με λίγα λόγια θα προσπαθούσα να έστρεφα τον κόσμο της θάλασσας σε έναν κόσμο ονείρου, φαντασίας και όχι σε έναν κόσμο γεμάτο σκουπίδια.

Μαρία Μανουσαρίδη

 

Αν ήμουν κύμα, θα μου άρεσε πολύ γιατί θα ήμουν συνεχώς στη θάλασσα και θα έβλεπα πολύ ωραία τοπία, πολύχρωμα ψάρια, φύκια κλπ. Θα έβλεπα τους ανθρώπους το καλοκαίρι να διασκεδάζουν. Τον χειμώνα όμως θα είχα κάποιες δυσκολίες, όπως θα κρύωνα, αλλά όμως θα είχα καλούς φίλους τα ψάρια. Και θα ήμουν συνεχώς ευχαριστημένος.

Θανάσης

 

Αν ήμουν κύμα, θα μπορούσα να ήμουν ελεύθερος, δεν θα μου έλεγαν τι να κάνω και θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Θα ήθελα να ήμουν σε πολλά φύκια. Το κακό θα ήταν ότι δεν θα έτρωγα τίποτα, ούτε όστρακα, ούτε ψάρια… και αυτό δεν θα ήταν ωραίο.

Νίκος Παπούλωφ

 

Αν ήμουν κύμα, θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα πήγαινα στα πέλαγα της θάλασσας και θα γύρναγα στις ακρογιαλιές. Θα έκαναν οι άνθρωποι μπάνια, θα έπαιζαν στο κύμα τα παιδιά. Μπορεί τα παιδιά να έκαναν σέρφινγκ. Και οι μεγάλοι θα έλεγαν: καταπληκτικό, τέλειο! Το μόνο που θέλω είναι να είμαι χαρούμενη και θέλω πολύ να ήμουν κύμα.

Ελένη -Ουρανία Χαλκουτσάκη

 

Αν ήμουν κύμα τότε θα μάθαινα όλα τα μυστικά της θάλασσας. Θα έκανα ταξίδια πολλά στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο , στο Ιόνιο και σε όλες τις ωραίες θάλασσες. Θα γνώριζα ψάρια πολλά και θα μιλούσα με τα δελφίνια, θα ζούσα πολλές περιπέτειες και θα έβλεπα καράβια να ταξιδεύουν. Αν ήμουν κύμα θα έκανα τα πάντα μέχρι που θα έφτανα στο τέλος της γης.

Μαιρηλίντα Ζάκα

 

Εάν ήμουν κύμα, θα ταξίδευα σε όλες τις θάλασσες του κόσμου και στο μακρινό αυτό ταξίδι θα συναντούσα μυθικά πλάσματα, όπως γοργόνες. Θα γνώριζα πάρα πολλά πράγματα για την θάλασσα. Θα είχα και συναισθήματα, φυσικά. Όταν θα θύμωνα θα γινόμουν τεράστιο και θα έπνιγα τα πάντα, ενώ όταν θα ήμουν ήρεμο θα γινόμουν τόσο μικρό που σχεδόν δεν θα υπήρχα.

Εάν ήμουν κύμα, θα ήμουν πολύ χαρούμενο, γιατί θα ήμουν ένα πολύ ωραίο φαινόμενο. Το καλοκαίρι θα έπαιζα με τους ανθρώπους και θα τους γνώριζα. Θα έκανα επίσης πολλούς φίλους διάφορα ψάρια. Το φθινόπωρο θα εξατμιζόμουν, θα γινόμουν βροχή και μετά πάλι κύμα.

Τέλος, εάν ήμουν κύμα, θα προσπαθούσα να σκορπίσω αγάπη στη θάλασσα!!

Στελλίνα

 

Σχολιάστε

Top