Ο φόβος, ο πόλεμος και ο ρατσισμός!

kosmos

Ο φόβος είναι το μεγάλο πρόβλημα

Ο φόβος που έχουν οι άνθρωποι μιας ομάδας, μιας περιοχής ή ακόμα μιας χώρας για κάποιους άλλους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε αυτό το σύνολο, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Εξαιτίας αυτού του συναισθήματος, η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων πολλές φορές δεν είναι σωστή και καταλήγουν σε άσχημες πράξεις. Διώχνουν τους «ξένους» από το σημείο που είναι οι ίδιοι, ακόμα και στη δουλειά, δεν τους θέλουν στη γειτονιά, δεν θέλουν τα παιδιά τους στα σχολεία μαζί με τα δικά τους. Μερικές φορές οι πράξεις αυτές γίνονται με βίαιο τρόπο, ακόμα και ξυλοδαρμούς.

Αν ο κάθε άνθρωπος ζει με τιμιότητα και δικαιοσύνη, με τις αξίες του Χριστιανισμού, δηλαδή, ο φόβος θα φύγει όπως και η άσχημη συμπεριφορά.

Θανάσης Χατζηστεργίου, Στ1

 

Χρειάζονται και αυτά μόρφωση

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό η χώρα μας είναι το προσφυγικό. Άνθρωποι με μικρά παιδιά έχουν έρθει στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για τη διαμονή τους και για την ασφάλεια της υγείας τους.

Πριν λίγες μέρες εντάχθηκαν τα παιδιά των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία, αλλά δυστυχώς οι γονείς πολλών ελληνόπουλων είχαν άσχημη αντίδραση γι αυτά τα παιδιά και έκαναν φασαρίες.

Είναι άδικο, γιατί όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της μόρφωσης. Όλα είναι παιδιά του Θεού. Είναι τόσο ταλαιπωρημένα, χωρίς τα απαραίτητα για τη ζωή, και αυτό είναι στενάχωρο. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά με αγάπη για να γίνουν σωστοί άνθρωποι και να αποκτήσουν τα καλύτερα για τη ζωή τους.

Νίκος Παπούλωφ, Στ1

 

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει

Πάντα συνέβαινε αυτό. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους λόγω πολέμου. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και να σταματήσουν να φέρνουν κακό οι άνθρωποι που δεν νοιάζονται. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Η καταγωγή, το χρώμα, η εμφάνιση είναι κάτι που δεν πρέπει να μας εμποδίζει να κάνουμε περισσότερους φίλους.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Γκρέισι Κόλα, Στ1

 

 

Σχολιάστε

Top