H Κολύμβηση, ένα άθλημα ζωής…

swim

Γεωργία Μερκουριάδη, Β2

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα κίνησης μέσα στο νερό. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γυμναζόμαστε, καθώς συνδυάζει τη χαλάρωση και την εκγύμναση των μυών, του αναπνευστικού συστήματος, αλλά και της καρδιάς.

Αυτό το είδος άσκησης βοηθάει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη διάφορων ασθενειών. Για παράδειγμα, παιδιά με βρογχικό άσθμα μπορούν με τη βοήθεια της κολύμβησης να μειώσουν τον αριθμό των φαρμάκων. Επίσης, μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη στάση του σώματος, αλλά και να βελτιώσουν την άμυνα του οργανισμού.

Καλό θα ήταν, οι γονείς, που βλέπουν ότι τα παιδιά τους ενδιαφέρονται γι’αυτό το άθλημα, να τα πηγαίνουν όσο πιο νωρίς γίνεται για μαθήματα! Έπειτα από μερικά χρόνια προπόνησης, εάν εξακολουθεί αυτό το άθλημα να τα διασκεδάζει, μπορεί να τα στρέψει προς τον αγωνιστικό τομέα.

Τα στυλ, οι τρόποι δηλαδή, με τους οποίους μπορεί κάποιος να κολυμπάει είναι οι εξής:

  • Το ελεύθερο κολύμπι:freeswim Το σώμα βρίσκεται σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) και η κίνηση γίνεται με χέρια και με πόδια. Το κεφάλι βρίσκεται μέσα στο νερό και ο κολυμβητής το στρίβει σε τακτά διαστήματα πλάγια, για να παίρνει εισπνοές από το στόμα.

 

  • Το ύπτιο κολύμπι: υπτιοΤο σώμα βρίσκεται στο νερό σε ύπτια θέση (ανάσκελα) και χέρια-πόδια κινούνται εναλλάξ. Το κεφάλι βρίσκεται έξω από το νερό, διευκολύνοντας την αναπνοή.

 

  • Το πρόσθιο κολύμπι: πρόσθιοΕίναι το πιο απλό στυλ. Ο άνθρωπος μέσα στο νερό κινείται έτσι ακριβώς όπως και ο βάτραχος. Τα πόδια ταυτόχρονα με τα χέρια κινούνται κυκλικά.

 

  • Η πεταλούδα: Είναι ένα στυλ για τους πιο εξοικειωμένους με το κολύμπι. petaloydaΟ κολυμβητής μοιάζει με πεταλούδα καθώς αναπηδάει στο νερό. Τα πόδια κουνιούνται πάνω-κάτω με ομαλές κινήσεις και ταυτόχρονα όλο το σώμα από τη μέση και πάνω βγαίνει έξω από το νερό και τα χέρια κινούνται κυκλικά και συγχρονισμένα.

 

Σχολιάστε

Top