Η δυναμη της Θέλησης

αρχείο λήψηςΩς άνθρωποι βάζουμε κάποιους στόχους στη ζωή μας. Στην πορεία για την επίτευξή τους όμως μπορεί να παρουσιαστούν ορισμένες δυσκολίες, σοβαρές ή μη, που συχνά μας φέρνουν σε αδιέξοδο. Παρ’ όλα αυτά, συνήθως υπάρχει μία λύση, εύκολη ή δύσκoλη, που στο τέλος επιλέγουμε. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η επιλογή δεν  είναι εφικτό να υλοποιηθεί; Εδώ επιστρατεύουμε στη δύναμη της θέλησης. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο ισχυρή είναι αυτή η δύναμη; Ακολουθεί  συνέντευξη από μαθήτρια των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017, η οποία δεν κατάφερε να περάσει. Δεν το έβαλε όμως κάτω.

- Γιατί θέλησες να ξαναδώσεις πανελλήνιες;

- Γιατί ήθελα από μικρή να περάσω σε στρατιωτική σχολή. Ήταν το όνειρο που είχα πάντα.

-Ήταν δύσκολες οι εξετάσεις την πρώτη φορά;

- Δεν είναι έτσι όπως τις παρουσιάζουν τις πανελλήνιες. Είναι απλές εξετάσεις. Απλά με όλα αυτά που έλεγαν, εγώ είχα πολύ άγχος.

- Είναι πιο δύσκολο το διάβασμα τώρα που δεν πας σχολείο ή την πρώτη φορά;

- Την πρώτη φορά ήταν. Αλλά όχι τόσο πολύ το διάβασμα. Πιο πολύ ήταν η όλη διαδικασία (σχολείο, φροντιστήριο,  διάβασμα, διαγωνίσματα, χρόνος). Τώρα απλά πρέπει να έχω πρόγραμμα, την ύλη την ξέρω. Και απλά πρέπει να καλύπτω κενά.

- Πιστεύεις πως φέτος θα αγχωθείς τόσο όσο πέρυσι;

- Μπορεί να αγχωθώ όταν πλησιάζουν οι μέρες αλλά σε φυσιολογικό βαθμό. Χωρίς να με επηρεάσει.

- Σε τι ειδικότητα θέλεις να περάσεις στο στρατό; Πως το φαντάζεσαι;

- Γενικά μου αρέσει ό,τι έχει να κάνει με το στρατό. Η νοοτροπία  τους, το ότι έχουν ένα πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθείς και δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Όταν είσαι στη σχολή μπορείς να συμμετέχεις σε αθλητικές ομάδες. Εγώ πιο πολύ θέλω πολεμικό ναυτικό, γιατί έχει ταξίδια που μου αρέσουν πολύ. Γενικά ότι έχει σχέση με τη θάλασσα. Και είναι και για οικονομικούς λόγους. Έχεις σίγουρο μισθό, που στις μέρες μας είναι το βασικότερο πρόβλημα των περισσότερων.

- Τι θα έλεγες για την φράση << ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ>> ;

- Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ μπορεί να το καταφέρει. Αλλά να το θέλει πραγματικά. Όλα είναι στο μυαλό. Απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις. Μόλις όμως προκύψει ένα εμπόδιο να μην τα παρατήσεις.