Η Εγκληματικότητα στην Ελλάδα του 2017

imagesΗ εγκληματικότητα έχει πλέον ακουμπήσει όλα τα κράτη παγκοσμίως καθώς και οι εγκληματίες δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Δεν τους ενδιαφέρει αν το αντικείμενο που κλέβουν για παράδειγμα είναι κάτι πολύ αγαπητό στο θύμα τους. Μα το χείριστο, είναι οι δολοφονίες που διαπράττονται. Μπορεί να μην είναι ο πυρήνας των εγκλημάτων στη χώρα μας , παρ’ όλα αυτά έχει μια θέση και στην Ελλάδα. Αλλά ας φτάσουμε στο κυρίως θέμα που αφορά την χώρα μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η Ελλάδα θεωρείται η τέταρτη χώρα σε εγκληματικότητα. Θεωρώ ότι το κράτος μας έχει φτάσει σε ένα ακανθώδες σημείο και δεν είναι πρέπον να έχει φτάσει σε τέτοιο γκρεμό καθώς κουβαλά ογκώδη και μεγάλη ιστορία. Η κατάσταση αυτή, αμαυρώνει την φήμη και το όνομα της χώρας μας.

 

Οι επιπτώσεις του εγκλήματος για κάθε κράτος:

  •  Αραίωση τουρισμού
  •  Καταστροφή βιομηχανικών εγκαταστάσεων
  •  Μείωση πληθυσμού
  •  Κλείσιμο  επιχειρήσεων

 

Αίτια της εγκληματικότητας:

Τα κυριότερα αίτια της εγκληματικότητας είναι η οικονομική δυσχέρεια, η οποία κάνει την περιοδεία της και διασχίζει όλα τα κράτη παγκοσμίως και χωρίς δισταγμό, οι πολιτικές διαφωνίες αλλά και οι θρησκευτικές και φυλετικές διαφορές .

 

Αντιμετώπιση : 

Πιστεύω πως το χάσμα έχει μεγαλώσει επικίνδυνα και παρ’ όλα αυτά οι αντιπρόσωποι κάθε κράτους δεν προσπαθούν να το γεφυρώσουν. Η πλήρης αντιμετώπιση είναι μια γενική, παγκόσμια συνέλευση στην οποία θα κλιθούν κυρίως οι πολιτικοί εκπρόσωποι κάθε κράτους, για να φροντίσουν το ζήτημα και να επουλωθούν τα τραύματα, όσο πιο ανώδυνα γίνεται και για το κράτος αλλά και για τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί σωματικά και ψυχικά. Μερικές από τις πιθανές λύσεις θα ήταν αυστηροί νόμοι, θεμελιώδης παιδεία σε όλα τα επίπεδα και ίση για όλα τα κοινωνικά στρώματα. Επιπρόσθετα η ανεξιθρησκία και σεβασμός των υπαρχουσών θρησκευτικών πεποιθήσεων καθίστανται αναγκαίά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ακόμα η εργασιακή εξισορρόπηση αποδοχών, όσο είναι εφικτό, η ισότιμη φορολόγηση των μεσαίων τάξεων και η ικανή των υψηλών, ανεύρεση εργασίας και κυρίως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των φτωχών, άπορων και άνεργων ατόμων, είναι εξίσου σημαντικές ενέργειες για την μείωση της εγκληματικότητας.

Απ’ ότι φαίνεται και πρέπει να το δεχτούμε, η εγκληματικότητα επ αόριστον θα είναι η μάστιγα της εποχής μας… Ελπίζω να διορθωθούν όλα κάποια στιγμή, και αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος…

 

Τέλιου Ευαγγελία Δανάη Α΄3

7Ο Γυμνάσιο Καλλιθέας