ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – Ο δεσμός του ξίφους΄

Ο δεσμός του ξίφους΄
Μάγια Σνόου, εκδ.Πατάκης

Βρισκόμαστε στην εποχή της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Η θέση του γυναικείου φύλου είναι πολύ περιορισμένη. Όμως, ένα κορίτσι, η Κίμι, μαζί με την αδελφή της, Χάνα, θα το αλλάξουν αυτό, καθώς ονειρεύονται να γίνουν μεγάλες σαμουράι πολεμίστριες, κάτι αδιανόητο για τότε.

Αλλά ξαφνικά, όλος τους ο κόσμος θα γκρεμιστεί από την προδοσία. Ο διψασμένος για εξουσία θείος τους θα παρακούσει τον κώδικα των σαμουράι, θα δολοφονήσει τον πατέρα τους και θα ατιμάσει το όνομα της οικογένειας τους, ενώ παράλληλα η μητέρα τους θα εξαφανιστεί μέσα στην νύχτα, μαζί με τον μικρό αδελφό τους. Θέλοντας οι δύο αδελφές να αποκαταστήσουν την τιμή τους, θα μεταμφιεστούν σε αγόρια και θα εκπαιδευτούν σε μια φημισμένη σχολή της εποχής. Θα έρθουν αντιμέτωπες με τρομερά ξίφη, μυστηριώδεις σκιές, θα μάθουν να υπακούν τον κώδικα των σαμουράι, καθώς θα δουλέψουν σκληρά και με πάθος για να πάρουν εκδίκηση. Έτσι η ζωή τους θα μετατραπεί ξάφνου σε μια περιπέτεια που δεν περίμεναν ποτέ ότι θα ζήσουν. Μετά από αυτή, τίποτα δε θα” ναι ξανά ίδιο…

Το κατάλληλο μυθιστόρημα για εφήβους που αγαπούν τις ασιατικές πολεμικές τέχνες, γεμάτο με δράση, αγωνία, μυστήριο, αδελφική αγάπη και πίστη στον τεθέντα στόχο. Ένα ωραίο βιβλίο για το καλοκαίρι….. Καλή ανάγνωση….

Ντακόπουλος Κωνσταντίνος, Γ2