Λιποδιαλύτες – Τι είναι;

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 23•16

Επιμέλεια άρθρου:  Παναγιώτα Κουραβάνα

Λιποδιαλύτες ονομάζονται τα χάπια αδυνατίσματος που είναι σχεδιασμένα ειδικά για να κάψουν το λίπος, τα οποία τα παίρνετε συστηματικά για μια χρονική περίοδο μέχρι να πετύχετε το στόχο σας.
Τα συστατικά των λιποδυαλιτών είναι κυρίως βότανα η χημικά που μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό, την ενέργεια και να μειώσουν την όρεξη.
Υπάρχουν χιλιάδες λιποδιαλύτες διαθέσιμα και όλοι τους υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν έχουν αποτέλεσμα όλα και ειδικότερα δεν δουλεύουν από μόνα τους καθώς επιπλέον προσπάθειες χρειάζονται για να κάψετε το λίπος γρήγορα.
Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι το γεγονός ότι οι λιποδιαλύτες δεν είναι θαυματουργά.
Φυσικοί λιποδιαλύτες

Γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι συγκεκριμένα, αποτελεί ένα γευστικό εργαλείο για απώλεια βάρους, αφού σύμφωνα με την διατροφολόγο Leslie Bonci, MPH, RD, η μεγάλη περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφήσει το στομάχι με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα. Επίσης, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες όταν «χωνεύει» την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
Κανέλα
Σύμφωνα με μελέτες η κανέλα έχει την ιδιότητα σταθεροποίησης του ζαχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να «κρατήσει» την όρεξη σας, ειδικά αυτούς με διαβήτη τύπου 2.
Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την καψαϊκίνη η οποία περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει ελαφρά τον μεταβολισμό. Μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με την απώλεια, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι τρώμε λιγότερο όταν το φαγητό μας είναι πικάντικο.
Πράσινο τσάι
Αρκετές μελέτες προτείνουν  ότι το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους διεγείροντας το σώμα να κάψει το σπλαχνικό λίπος. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες επηρεάζουν τον μεταβολισμό.
Αχλάδια και μήλα
Τα αχλάδια και τα μήλα έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Καταναλώστε τα με την φλούδα για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών ώστε να σας «κρατήσουν» περισσότερο.
Μούρα
Όπως και τα άλλα φρούτα, τα μούρα περιέχουν νερό και φυτικές ίνες και μπορούν να σε «κρατήσουν» από γεύμα σε γεύμα. Όμως έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Είναι πού γλυκά και μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξη σας για γλυκό με λίγες θερμίδες. Επίσης περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά.
Ωμά λαχανικά
Τα ωμά λαχανικά αποτελούν καλή λύση για σνακ. Περιέχουν αρκετό νερό και έχουν λίγες θερμίδες. Συνδυάστε τα ωμά λαχανικά με dip σάλτσες αντί για τσιπς.
Καφές
Ένα από τα αγαπημένα ροφήματα που πραγματικά μπορεί να ενισχύσει έστω και λίγο τον μεταβολισμό και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος..

Σχολιάστε

Top