Η συνέντευξη μας με τον κ.Δαβανέλο

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 30•17

Επιμέλεια άρθρου, βίντεο, μοντάζ: Κυρίτση Εύα

20170208_191457

Γεννηθείς το 1935 στην Κλέπα Ναυπακτίας, ο κύριος Νίκος Δαβανέλλος κατάφερε να συνδέσει απόλυτα το όνομά του με τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στη Λαμία. Στην πόλη ήρθε με την οικογένειά του στην ηλικία των 4 ετών, με αφορμή την μετάθεση του πατέρα του, Ταξιάρχη, στις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων.

Έχοντας σπουδάσει την αγγλική γλώσσα στο εξωτερικό και έχοντας μετεκπαιδευτεί στη διδασκαλία της στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ξεκινά τη δική του πορεία προς την επιτυχία με την ίδρυση του δικού του Κέντρου Ξένων Γλωσσών το 1962 στην οδό Πατρόκλου, όπου υποδέχεται τους πρώτους μαθητές του. Πέραν της διδασκαλικής του ιδιότητας, ο κύριος Νίκος έχει συγγράψει πληθώρα εκπαιδευτικών βιβλίων της Αγγλικής γλώσσας σε συνεργασία με μεγάλους πολυεθνικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ το αποκορύφωμα της δράσης του ήρθε με την έκφραση της έντονης επιχειρηματικής αύρας που τον διακατέχει, μέσα από την ίδρυση της ιδιόκτητης εκδοτικής εταιρείας πανελλήνιας εμβέλειας “TheIguanaProject”. Παράλληλα με τις φιλολογικές σπουδές του, ο κύριος Νίκος καλλιέργησε την κλίση του στη μουσική, παρακολουθώντας πρόγραμμα σπουδών κλασσικής και jazz μουσικής. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να είμαστε μαθήτριές του και μάλιστα να του πάρουμε την ακόλουθη συνέντευξη με θέμα την έκθεση φωτογραφιών που διοργάνωσε με δικό του φωτογραφικό υλικό.

20170208_190814    20170208_192545

Παρακολουθήστε:

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Ο κ. Δαβανέλος είναι σημαντική προσωπικότητα για την πόλη μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μας παραχωρήσει συνέντευξη.
    Τον ευχαριστούμε πολύ!
    Μπράβο παιδιά για το βίντεο που φτιάξετε!
    Επαγγελματική δουλειά!

  2. Ο/Η Πασαπόρτη κατερινα λέει:

    Πολύ καλό το άρθρο σας παιδιά!!
    Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δαβανέλο για την προσφορά του στην πόλη μας!!

Σχολιάστε

Top