Tips για τη σωστή επιλογή του smartphone σας!!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 26•17

Επιμέλεια άρθρου: Χαλιώτης Γιάννης

Το smartphone είναι πιθανότατα το σημαντικότερο gadget που μπορεί να διαθέτει τη σήμερον ημέρα ο οποιοσδήποτε καταναλωτής. Με αυτό επικοινωνούμε, εκεί έχουμε αποθηκευμένα ραντεβού και επαφές, μέσω αυτού μπαίνουμε στο ίντερνετ όπου κι αν είμαστε, χάρη σ’ αυτό παραμένουμε συνδεδεμένοι μέσω των social media και των λοιπών πλατφορμών 24/7. Το έχουμε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, μ’ αυτό ξυπνάμε (μιας που έχει αντικαταστήσει το ξυπνητήρι), μ’ αυτό κοιμόμαστε, γενικότερα μ’ αυτό δίπλα μας κάνουμε τα πάντα. Ως εκ τούτου όταν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να το αντικαταστήσουμε, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή μας γιατί ουσιαστικά καλούμαστε να διαλέξουμε κάτι που θα εξελιχθεί αργά ή γρήγορα σε προέκταση του χεριού μας.

Τι θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας λοιπόν πριν επιλέξουμε και αγοράσουμε το νέο μας smartphone;

Οθόνη 

screen

Όσον αφορά τα smartphones, εάν δεν σκοπεύετε απλά να στέλνετε μηνύματα και θέλετε να σερφάρετε και να βλέπετε και βίντεο, θα χρειαστείτε μια οθόνη πιο μεγάλη σε ίντσες και με μεγάλη ανάλυση.

Επεξεργαστής 

cpu

Πρόκειται για τον «εγκέφαλο» της συσκευής, και μετριέται σε Megahertz (MHz) ή Gigahertz (GHz). Όσο μεγαλύτερο το νούμερο, τόσο περισσότερες εφαρμογές θα μπορείτε να τρέξετε, χωρίς να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των συσκευών

Μνήμη

 

 

Όπως συμβαίνει και στους υπολογιστές, η ικανότητα ενός tablet ή smartphone να τρέχει πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, εξαρτάται από την ποσότητα της RAM που περιλαμβάνει. Οι κατασκευαστές σπανίως διαφημίζουν την ποσότητά της, οπότε καλό θα είναι να κάνετε μια έρευνα πριν αγοράσετε.

Μπαταρία 

battery

Οι περισσότερες συσκευές smartphones χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων-λιθίου (Li-Ion), οι οποίες είναι επαναφορτιζόμενεςΗ μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας γίνεται συνήθως από την οθόνη, και δευτερευόντως από το εάν έχετε ενεργοποιημένα τα Wi-Fi/ GPS ή 3G κ.ο.κ.Επιπλέον, οι πιο ακριβές συσκευές της Samsung, όπως και τα iPads της Apple, διαθέτουν μπαταρίες πολυμερών-λιθίου (Li-poly), οι οποίες είναι ελαφρύτερες, πιο ασφαλείς και δεν «γερνάνε» όπως οι ιόντων-λιθίου, αλλά επιβαρύνουν το κόστος της συσκευής.

Αποθηκευτικός χώρος

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το μέρος στο οποίο θα εγκαταστήσετε και θα αποθηκεύσετε τα αρχεία σας. Οι περισσότερες συσκευές tablets και android διαθέτουν τόσο ενσωματωμένο όσο και επεκτεινόμενο αποθηκευτικό χώρο. Η επεκτάσιμη μνήμη προσφέρεται με τη μορφή καρτών μνήμης που μπορεί να προστεθούν/ αφαιρεθούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη φωτογραφική μηχανή σας. Η πλέον κοινή μορφή καρτών μνήμης είναι η SD και microSD (Secure Digital), με μόνη διαφορά το μέγεθός τους. Οι περισσότερες συσκευές στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους αναφέρουν το όριο επέκτασης σε GB, οπότε εάν ενδιαφέρεστε να αποθηκεύετε πολλά βίντεο, θα χρειαστείτε τον επιπλέον χώρο.

Κάμερα 

camera

Υπάρχει πρακτική διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας σε μία λήψη από κάμερα 8Mpixels και σε μία από κάμερα 5Mpixels; Η αρίθμηση σε Mpixels ουσιαστικά αντανακλά το μέγεθος του αισθητήρα της κάμερας –μια μικρή συσκευή στο εσωτερικό που μετατρέπει σε ηλεκτρονικό σήμα αυτό που φωτογραφίζετε. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των pixels τόσο μεγαλύτερη και η ανάλυση των φωτογραφιών σας. Εάν πρόκειται βέβαια να τις προβάλλετε στην οθόνη του κινητού ή του tablet σας, τότε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις δύο αναλύσεις θα προτιμήσετε.

Η ποιότητα της κάμερας έχει σημασία στη λήψη βίντεο, παρ” όλα αυτά. Η λήψη σε 1080p συνεπάγεται βίντεο Full HD, ενώ τα FPS που συνοδεύουν συνήθως το χαρακτηριστικό αυτό, αντιστοιχούν στα Frames Per Second. Πρόκειται για τη συχνότητα στην οποία μια συσκευή παράγει μοναδικές, συνεχόμενες εικόνες που καλούνται frames.

Υπηρεσίες 4G and HSPA+

Οι κυριότεροι πάροχοι τηλεφωνίας αναβαθμίζουν τα δίκτυά τους από 3G σε 3.5G (HSPA+) ή 4G (LTE ή WiMax). Το κατά πόσον μια συσκευή tablet ή smartphone υποστηρίζει τις νέες αυτές τεχνολογίες (και τις μεγαλύτερες ταχύτητες που προσφέρουν), θα πρέπει να εμφανίζεται στα χαρακτηριστικά της. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως το πρωτόκολλο 4G είναι 10 φορές ταχύτερο από το 3G. Το HSPA+ (Evolved High-Speed Packet Access) αποτελεί την μετεξέλιξη του δικτύου 3G GSM και προσφέρει περίπου ίδιες ταχύτητες με το 4G. Εφόσον, λοιπόν, το browsing και το downloading αποτελεί για εσάς προαπαιτούμενο, όπου και εάν βρίσκεστε, τότε θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τι θα επιλέξετε.

 

Σχολιάστε

Top