Κούκλες… παντού κούκλες

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 17•17

Επιμέλεια άρθρου: Ιγγλεζάκη Α.

Το ισόγειο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έχει πλέον γεμίσει με εκατοντάδες κούκλες απ’  όλο τον κόσμο. Πρόκειται, φυσικά, για την έκθεση της Βολιώτισσας ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΓΔΟΥΤΗ, όπου μένουμε έκπληκτοι από το μαγικό αυτό θέαμα.

Κούκλες μεγάλες, κούκλες μικρές…κούκλες με πολλά ή λίγα χρώματα. Κούκλες απ’ όλες τις Ηπείρους φιλοξενεί για μία εβδομάδα η πόλη μας! Η κάθε μία είναι ξεχωριστή, μας «μαρτυρά» την ιστορία του τόπου που κατασκευάστηκε, αλλά και διάφορα άγνωστα στο κοινό μοναδικά παραμύθια.

Αυτή η έκθεση πραγματοποιήθηκε, πρώτη φορά εκτός Αθηνών, χάρης το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και με συνεργασία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα προγραμματιστούν επισκέψεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων κατά σειρά προτεραιότητας.

κουκλες2 κουκλες3 

Να σημειώσουμε εδώ, πως κεντρική ομιλήτρια της Εκδήλωσης που άνοιξε την έκθεση ήταν η κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ-ΚΑΜΗΛΑΚΗ.Παράλληλα,να αναφέρουμε πως με συνεργασία του Τμήματος Οδηγών Λαμίας θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κατασκευής κούκλας, κυρίως για εκπαιδευτικούς και γονείς!

Ως μέλος της πολιτιστικής ομάδας του σχολικού μας περιοδικού είχα τη χαρά να επισκεφτώ την ιδιαίτερη αυτή έκθεση και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την πληθώρα αλλά και τη διαφορετικότητα των κουκλών που εκτέθηκαν. Κούκλες από όλα τα μέρη του κόσμου με πιο εντυπωσιακές αυτές της Αφρικής και της Ασίας.

Σχολιάστε

Top