ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Απρ• 27•18

Επιμέλεια άρθρου: Ακρίβου Ιουλία

TEENWOLF:

teen wolf

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον κοινωνικό ανεκμετάλλευτο Scott McCall, μαθητή λυκείου που ζει στην πόλη Beacon Hills. Η ζωή του Scott αλλάζει δραστικά όταν δαγκώνεται από έναν λυκάνθρωπο τη νύχτα πριν από την δευτεροετή φοιτητική χρονιά, καθιστώντας τον ίδιο τον εαυτό του. Πρέπει πλέον να μάθει να εξισορροπεί την προβληματική νέα ταυτότητά του με την καθημερινή του εφηβική ζωή.

Στην πρώτη εποχή, ο Scott και ο καλύτερος φίλος του «Stiles» Stilinski αρχίζουν να συναντούν άλλους χαρακτήρες με υπερφυσικές δυνάμεις στο Beacon Hills. Το αρχικό ενδιαφέρον του Scott είναι ο Allison Argent, μία συμμαθήτριά του που προέρχεται από μια οικογένεια κυνηγών λυκάνθρωπων. Η καλύτερη φίλη της είναι η δημοφιλής κοπέλα και η ιδιοφυία Λυδία Μάρτιν, η οποία αργότερα ανακαλύπτει ότι είναι banshee. Οι Scott και Stiles συγκρούονται συστηματικά με τον επιθετικό φίλο της Λυδία, τον τοπικό Jackson Whittemore, καθώς και με τον Derek Hale, έναν μυστηριώδη λυκάνθρωπο με ένα σκοτεινό παρελθόν.

13 REASONSWHY:

13 reasons

Η Χάνα Μπέικερ, μια μαθήτρια λυκείου, αυτοκτονεί. Δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της, ο Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει. Η φωνή της Χάνα του ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Του λέει επίσης ότι αν έχει το κουράγιο να ακούσει τις κασέτες, θα μάθει το γιατί. Ο Κλέι περνάει μέρες διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάνα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας – θετικά ή αρνητικά.

STRANGERTHINGS:

stanger things

Το Stranger Things βρίσκεται στη φανταστική αγροτική πόλη Hawkins της Ιντιάνα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το κοντινό εθνικό εργαστήριο Hawkins φαινομενικά εκτελεί επιστημονική έρευνα για το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κρυφά πραγματοποιεί πειράματα σε παραφυσικά και υπερφυσικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιλαμβάνουν υποκείμενα ανθρώπινων τεστ. Αθέλητα, έχουν δημιουργήσει μια πύλη σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται «Upside Down». Η επίδραση του Upside Down αρχίζει να επηρεάζει τους άγνωστους κατοίκους του Hawkins με καταστροφικούς τρόπους.

Η πρώτη σεζόν ξεκινάει τον Νοέμβριο του 1983, όταν ο Will Byers απάγεται από ένα πλάσμα από το Upside Down. Η μητέρα του, ο Τζόις, και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Jim Hopper, ψάχνουν για τον Will. Ταυτόχρονα, μια νεαρή ψυχοκινητική κοπέλα που ονομάζεται Eleven διαφεύγει από το εργαστήριο και βοηθά τους φίλους του Will, τον Mike, τον Dustin και τον Lucas, στις δικές τους προσπάθειες να βρουν Will.

 THE 100:

the 100

Η σειρά έχει τοποθετηθεί 97 χρόνια μετά από μια καταστροφική πυρηνική αποκάλυψη από την οποία αφανίστηκε σχεδόν όλη η ζωή στη Γη. Οι μόνοι επιζώντες ζούσαν σε 12 διαστημικούς σταθμούς στην τροχιά της Γης πριν από το αποκαλυπτικό γεγονός. Οι διαθέσιμοι πόροι είναι περιορισμένοι, οπότε όλα τα εγκλήματα – ανεξάρτητα από τη φύση ή τη σοβαρότητά τους – τιμωρούνται με εκτόξευση στο διάστημα, εκτός εάν ο δράστης είναι κάτω των 18 ετών.

Από όταν τα συστήματα υποστήριξης της ζωής της «Κιβωτού» άρχισαν να αποτυγχάνουν σοβαρά, οι 100 ανήλικοι κρατούμενοι δηλώθηκαν ως «αναλώσιμοι» και στάλθηκαν στην Γη, σε μια τελευταία προσπάθεια να διαπιστωθεί αν η Γη είναι κατοικήσιμη και πάλι, σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Το 100″. Οι έφηβοι φτάνουν σε έναν φαινομενικά πρωτόγονο πλανήτη, που έχουν δει μόνο από το διάστημα. Προσπαθούν να βρουν καταφύγιο και προμήθειες σε μια παλιά στρατιωτική εγκατάσταση. Έτσι, αγωνίζονται για να σχηματίσουν μια δοκιμαστική κοινότητα.

Οι έφηβοι σύντομα ανακαλύπτουν ότι δεν είχε αφανιστεί όλη η ανθρωπότητα. Κάποιοι επέζησαν της πυρηνικής αποκάλυψη: οι Γήινοι που ζουν σε φυλές και βρίσκονται σε μια μόνιμη μάχη για την εξουσία; μια άλλη ομάδα Γήινων που έχουν γίνει κανίβαλοι, που είναι γνωστή ως Θεριστές; και οι Ορεσίβιοι, που ζουν στο Όρος Ουέδερ, που κλειδώθηκαν πριν από την αποκάλυψη και δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω γιατί τους σκοτώνει η εναπομένουσα ακτινοβολία.

PREETYLITTLELIARS:

preety little liars

Το Ρόζγουντ είναι μία τέλεια μικρή πόλη. Τόσο ήσυχη και γαλήνια, που ποτέ δε θα φανταζόσουν ότι κρύβει τόσα πολλά μυστικά. Μερικά από τα χειρότερα ανήκουν στα πιο όμορφα κορίτσια της πόλης, – την Άρια, τη Σπένσερ, τη Χάνα και την Έμιλυ -, τέσσερις αποξενωμένες φίλες, των οποίων τα σκοτεινότερα μυστικά ετοιμάζονται να αποκαλυφθούν.

Πριν από έναν χρόνο, η Άλισον, η «αρχηγός» της παρέας, εξαφανίστηκε και τα κορίτσια ορκίστηκαν ότι δεν πρόκειται να έλεγαν ποτέ τί συνέβη εκείνη τη νύχτα. Πίστεψαν ότι τα μυστικά τους θα τους έφερναν πιο κοντά, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Από την άλλη, ποιός μπορεί να πει ποιά είναι η αλήθεια στο Ρόζγουντ. Φαίνεται ότι ο καθένας σε αυτή την πόλη λέει ψέματα για κάτι.

Τώρα, καθώς το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνιση της Άλισον έρχεται στην επιφάνεια, τα κορίτσια αρχίζουν να δέχονται μηνύματα από κάποιον «Α», τα οποία λένε – και απειλούνε – για πράγματα που μόνο η Άλισον γνώριζε. Αλλά δεν μπορεί να είναι η Άλισον. Μπορεί; Όποιος κι αν είναι, φαίνεται να ξέρει όλα τα μυστικά των κοριτσιών, και να παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Τα κορίτσια έγιναν πάλι φίλες, αλλά θα στηρίξει η μία την άλλη άμα τα σκοτεινά τους μυστικά έρθουν στο φως;

ONCEUPONATIME:

once

Η σειρά λαμβάνει χώρα στην φανταστική παραθαλάσσια πόλη του Στόρυμπρουκ, στο Μέιν, της οποίας πόλης οι κάτοικοι είναι στην πραγματικότητα χαρακτήρες από διάφορα παραμύθια και άλλες ιστορίες που μεταφέρθηκαν στον «πραγματικό κόσμο» με κλεμμένες αναμνήσεις για τις πραγματικές τους ταυτότητας από την Κακιά Βασίλισσα Ρετζίνα, που χρησιμοποίησε μία πανίσχυρη κατάρα που έλαβε από τον Ραμπλστίλτσκιν. Οι κάτοικοι του Στόρυμπρουκ, όπου η Ρετζίνα είναι δήμαρχος, ζούσαν εδώ και 28 χρόνια απαράλλακτης καθημερινότητας, χωρίς συνείδηση του χρόνου και του γήρατος. Η μοναδική ελπίδα της πόλης βρίσκεται στα χέρια μίας κυνηγού επικηρυγμένων ονόματι Έμμα Σουάν που είναι κόρη τής Χιονάτης  και του Μαγευτικού Πρίγκιπα, η οποία μεταφέρθηκε από το Μαγεμένο Δάσος στον πραγματικό κόσμο, , πριν ακόμα χτυπήσει η κατάρα. Έτσι, είναι το μόνο άτομο που μπορεί να σπάσει την κατάρα και να επαναφέρει τις μνήμες όλων των χαρακτήρων. Την βοηθάει σε αυτό ο γιος της, ο Χένρυ, με τον οποίο επανασυνδέεται μετά από χρόνια που τον είχε δώσει για υιοθεσία στη γέννα της. Το βιβλίο παραμυθιών Once Upon a Time που κρατάει έχει φυλαγμένο το κλειδί, που θα σπάσει αυτή την κατάρα. Ο Χένρι είναι επίσης και ο υιοθετημένος γιος τής Ρετζίνα, προσδίδοντας στις δύο γυναίκες μία σχέση κοινού ενδιαφέροντος αλλά και αψιμαχιών.

 

Σχολιάστε

Top