Μουσείο Ραδιοφώνου

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Νοε• 27•18

Επιμέλεια άρθρου: Προβοπούλου Σοφία

Επισκεφτήκαμε το μοναδικό ιδιωτικό μουσείο ραδιοφώνου που υπάρχει στην Κεντρική Ελλάδα, και μάλιστα είναι ελεύθερο για το κοινό.

Ο δημιουργός του μουσείου  κύριος Μίμης Θεοχαρόπουλος είναι από τους πρώτους ραδιοτεχνίτες στην Λαμία, μας ξενάγησε στο χώρο του μουσείου . Το μουσείο βρίσκεται στην Πλατεία Παγκρατίου, στο νότιο τμήμα της πόλης.

Μας εξήγησε τα διάφορα ραδιόφωνα διαφορετικών εποχών, ιδιαίτερη μνεία έγινε για το μαύρο γερμανικό ραδιόφωνο το οποίο ήταν πολύ φθηνό για την εποχή του. Αυτό το έκανε επίτηδες ο Χίτλερ, έτσι ώστε να το έχει κάθε οικογένεια στο σπίτι της και να μπορεί με αυτό τον τρόπο να τους κάνει «πλύση εγκεφάλου».

Δίτε το ντοκιμαντέρ του κου Γιάννη Αλεξίου που αναφέρεται στον κύριο Μίμη και στο μουσείο του.

Ελπίζουμε το μουσείο να αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει αλλά και το κοινό που θα το επισκέπτεται από όλα τα μέρη της Ελλάδας, γιατί είναι ένα μουσείο ξεχωριστό φτιαγμένο με πολύ μεράκι αλλά και γνώση!

One Comment

  1. Ο/Η Σοφία Προβοπούλου λέει:

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ Μίμη Θεοχαρόπουλο για την φιλοξενία του και την συνέντευξη που μας παρέδωσε και τέλος, να προτρέψω όλους τους συμμαθητές μου και μη να επισκεφτούν αυτό το υπέροχο μουσείο!

Σχολιάστε

Top