Επίσκεψη στο «Λαμιακό τύπο»

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Απρ• 30•14

Επιμέλεια άρθρου: Κλέτσα Αλεξάνδρα

Το σχολείο μας το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας επισκέφτηκε το Λαμιακό Τύπο. Εκεί ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κος Σπυρίδων Αλ. Ρίζοςμας έδειξε πως μπορούμε να τυπώσουμε την δική μας εφημερίδα και όχι μόνο. Μας έδειξε πως τυπώνονται οι κάρτες και διάφορα μηχανήματα που βοηθούν στη κατασκευή των εφημερίδων. Μας ξενάγησε στο χώρο ο οποίος ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και όσα παιδιά θέλουν να κάνουν αυτό το επάγγελμα μάζεψαν αρκετές πληροφορίες.

Η εφημερίδα μας «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» κατέχει την πρώτη θέση κυκλοφορίας στην Περιφέρεια και είναι ποιοτικά από τις καλύτερες επαρχιακές εφημερίδες στο σύνολο της χώρας. Από τα πρώτα της βήματα στάθηκε στο πλευρό του πολίτη υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματά του. Με αντικειμενικότητα προβάλλει τα προβλήματα του τόπου, διατυπώνει τις προτάσεις της και ασκεί την καλοπροαίρετη κριτική της προς κάθε κατεύθυνση.

Το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας μας είναι οι άνθρωποί της. Οι φωτοστοιχειοθέτες, οι γραφίστες,  οι λιθογράφοι, το δημοσιογραφικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που ανέρχεται συνολικά σε 20 άτομα.

Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Σπυρίδων Αλ. Ρίζος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με τη μορφή της Ο.Ε. Αφοί Αλεξ. Ρίζου. Βασικός άξονας  πορείας της η λειτουργία τυπογραφείου και η εν συνεχεiα παράλληλη έκδοση εφημερίδας. Στις 3 του Σεπτέμβρη 1982 εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» στις νέες  διαστάσεις και με τη νέα του μορφή και περιεχόμενα. Το πρωτοποριακό αυτό τόλμημα για τα δεδομένα της Λαμίας συναντά και τα ευμενή σχόλια του κοινού.

Ο πλήρης και σύγχρονος εξοπλισμός του συγκροτήματος με τα απαραίτητα τυπογραφικά και βοηθητικά μηχανήματα είναι κατάλληλος για την:

• Έκδοση της καθημερινής εφημερίδας «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ»

• Εκτυπώσεις OFFSET κάθε είδους (βιβλία, εφημερίδες, φάκελλοι, επιστολόχαρτα, αφίσες, κάρτες, μπλοκ κ.λπ.)

• Εκτυπώσεις μηχανογραφικών εντύπων

lamiakos1    DSCN3589

εξωτερική άποψη του Λαμιακού τύπου

DSCN3590    DSCN3593

τυπογραφικά μηχανήματα

DSCN3596   DSCN3594

τα σύγχρονα εκτυπωτικά μηχανήματα της εφημερίδας

DSCN3601   DSCN3607

η εφημερίδα επί του πιεστηρίου!!

Ευχαριστούμε το διευθυντή και το προσωπικού της εφημερίδας για την ξενάγηση τις χρήσιμες πληροφορίες  τις συμβουλές αλλά και για τα δώρα που μας δόθηκαν.

4 Comments

  1. Ο/Η αλεξανδρα λέει:

    το αρθρο μοθ νομίζω οτι είναι τέλειο!!!!

  2. Ο/Η θαλεια λέει:

    Σε βλεπω να πηγαινεις για δημοσιογραφος Αλεξ!! Μπραβο!!!

  3. Ο/Η αλεξανδρα λέει:

    ευχαρηστω πολυ!!! θαλεια

  4. Ο/Η θαλεια λέει:

    Τιποτα Αλεξάνδρα!!!:-)

Σχολιάστε

Top