Η ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας ΠΑΣ-ΛΑΜΙΑΣ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 16•14

Επιμέλεια άρθρου:Καραγιάννης Αντρέας

Ο ΠΑΣ Λαμία είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη της Λαμίας. Το 2014-2015 θα αγωνίζεται στη Β” Εθνική μετά από πολλά χρόνια, μετά την άνοδό της από την Γ΄ Εθνική. Η ομάδα της Λαμίας είχε πολυετή παρουσία στην Β΄ Εθνική και Γ΄Εθνική και υπήρξε η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στις μεγάλες κατηγορίες για πολλά χρόνια.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Την 1η Ιουνίου του 1964, όταν τελικά οι εκπρόσωποι των Φθιωτικών συλλόγων αποφάσισαν να «χαράξουν» μια κοινή πορεία, ιδρύθηκε η ομάδα της Λαμίας. Βέβαια, για να φτάσουν στην τελική απόφαση, χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων. Η «βασίλισσα της Φθιώτιδας», όπως αποκαλείται, προέρχεται από την συγχώνευση του Λαμιακού και της Παλλαμιακής.

paslamias1964

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:Αυτή την χρονιά προπονητής της ομάδας είναι ο 60χρονος Μπάμπης Τέννες από την Αθήνα

trainer

ΓΗΠΕΔΟ:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ(ΔΑΚ):Έδρα του Π.Α.Σ Λαμία είναι το ΔΑΚ Λαμίας. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 4500 θέσεις, όλες καθιστές. Το ρεκόρ προσέλευσης κρατάει από το 1968, όταν σε έναν αγώνα της Λαμίας με τα Τρίκαλα στο ΔΑΚ βρέθηκαν πάνω από 11000 φίλαθλοι.

DAK

Το γήπεδο χτίστηκε την δεκαετία του 1960 και πρόσφατα (το 2004) ανακατασκευάστηκε. Την αγωνιστική περίοδο 2003-04, λόγο της ανακατασκευής, η Λαμία χρησιμοποίησε ως έδρα το γήπεδο της Ροδιτσας, λίγο έξω από την πόλη, όπου μάλιστα στην φιέστα για την άνοδο στην Γ Εθνική βρέθηκαν 6.000 φίλοι της ομάδας.

 

 

2 Comments

  1. Ο/Η Θαλεια λέει:

    Πολυ ωραιο το αρθρο σου Αντρεα!! :-)

  2. Ο/Η aleka λέει:

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!!

Σχολιάστε

Top