Η συνέντευξη της πρόεδρου του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του σχολείου μας

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 28•15

Επιμέλεια άρθρου:  Χρόνη Αμαλία, Πήχα Στελίνα, Κοντογιάννη Θάλεια

Η δημοσιογραφική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Λαμίας συνεχίζοντας τον κύκλο των συνεντεύξεων με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του σχολείου, αποφάσισε να αποτανθεί στην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, κ.α Μουμτζή Νίκη, η οποία ευχαρίστως αποδέχθηκε την πρόταση, να ενημερώσει για τη δράση του συλλόγου.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη της κ.ας προέδρου.

Ερώτηση:   Πως λειτούργει ο σύλλογος ως θεσμικό όργανο;

Απάντηση:   Τα μέλη που εκλέγονται είναι επτά. Καταρχήν θεσπίστηκε νόμος το 1985 ο 15/66 δηλαδή δεν λειτουργούμε αυθαίρετα λειτουργούμε κάτω από κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία .Εκλέγεται λοιπόν ο πρόεδρος ,ο αντιπρόεδρος ,ο ταμεία ,ο γραμματέας και αλλά δυο μελή .Αυτή η εκλογή είναι μόνο για δυο χρόνια και βεβαία βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε γονείς των μαθητών του ιδίου του σχολείου.

Ερώτηση:   Ποια είναι η σχέση σας με τα μέλη του συλλόγου και τους γονείς γενικότερα;

Απάντηση:  Οι σχέσεις του συλλόγου μπορώ να πω ότι είναι άριστες. Μέσα στα πλαίσια που μπορούμε να κινηθούμε και από θέμα χρόνου και από θέμα χρημάτων συνεργαζόμαστε άψογα, κατά διαστήματα βρισκόμαστε ,συζητάμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και με τους γονείς  έχω εκφράσει τα παράπονα μου για την μη συμμέτοχη τους στις συνελεύσεις που κάνουμε σαν σύλλογος όπως για παράδειγμα το 2013 όπου έγινε η ψηφοφορία και φέτος πάλι που γραφήκαμε και έπρεπε να ενημερωθούν οι γονείς ήταν πολύ μικρή η συμμέτοχη τους .Αυτό πρέπει να μεταδοθεί από εσάς στους γονείς σας, ώστε του χρόνου να υπάρχει περισσότερη συμμέτοχη.

Ερώτηση: Θα ήθελε η κυρία πρόεδρος να συμπληρώσει κάτι πάνω στον τομέα της υγείας που είναι αρμόδια;

Απάντηση: 

Βεβαίως να σας απαντήσω. Πρέπει αυτή την εποχή να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα υγιεινής γιατί παρατηρείται έξαρση παλαιότερων νόσων όπως η φυματίωση. Η αρρώστια αυτή είχε εξαλειφθεί για κάποια περίοδο αλλά δυστυχώς επανήλθε και σήμερα. Αυτό συμβαίνει, όσο και να ακούγεται παράξενο, γιατί δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και επίσης λόγω της κακής διατροφής και των συναφών παραγόντων. Έχουμε λοιπόν κάνει πολλούς αγώνες ως σύλλογος για την καθαριότητα των τουαλετών για αυτό και διαθέτουμε χρήματα για την συντήρηση τους, έχουμε επιστήσει και την προσοχή των καθαριστριών να χρησιμοποιούν σκληρά απολυμαντικά όπως π.χ. χλωρίνη αλλά και τη δική σας προσοχή να μην πετάτε ποτηράκια και διάφορα άλλα σκουπίδια και υπάρχουν έτσι τελικά προβλήματα και χρειαστούν μάστορες για την επισκευή τους. Έχουμε βέβαια και ευθύνη για την ύπαρξη χαρτιών και χειροπετσετών αλλά θα ήθελα να συμβουλεύσω και τους μαθητές να προσέχουν. Πρέπει λοιπόν να γίνεται σωστή πλύση των χεριών, να αερίζονται οι χώροι και να μην ρυπαίνεται το προαύλιο.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό που είχε ειπωθεί και σε προηγούμενη συνέντευξη. Εάν προσέξετε κάποιο παιδί που έχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του και ντρέπεται να το πει να προστρέξετε στους καθηγητές ή το σύλλογο. Μπορούμε ως σύλλογος σε συνεργασία με τους καθηγητές και εσάς τους ίδιους να συμβάλλουμε διακριτικά πάντα, πέρα από περιστατικά όπως εκδρομές που έχουμε βοηθήσει κάποιες φορές, σε καθημερινή βάση.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να επικροτήσω και την κίνηση των παιδιών της τρίτης γυμνασίου που έδωσε τρόφιμα στην εκκλησία για το συσσίτιο γιατί είναι μια κίνηση πολύ διακριτική. Είναι το πιο σωστό που μπορούν να κάνουν γιατί είμαι σίγουρη πως υπάρχουν παιδιά που προμηθεύονται φαγητό από το συσσίτιο αλλά από αξιοπρέπεια και μόνο δεν το αποκαλύπτουν.

 

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Ευχαριστούμε πολύ την πρόεδρο του συλλόγου του σχολείου μας, που μας παραχώρησε τούτη την συνέντευξη και ευχόμαστε τόσο στην ίδια όσα και στα άλλα μέλη του συλλόγου καλή επιτυχία στο έργο τους.
    Η δημοσιογραφική ομάδα το σχολείου.

  2. Ο/Η alexandra λέει:

    μπραβο κοριτσια.πολυ ωραιο αρθρο…<3

Σχολιάστε

Top