Πόσο υγιεινά τρέφονται οι μαθητές μας;

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 14•15

Επιμέλεια άρθρου: Στελίνα Πήχα

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί για την υγιεινή διατροφή; Η διατροφή ήταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και συνδέεται άμεσα με την υγεία. Οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ομαλή σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών όσο και για την πρόληψη νοσημάτων στην ενήλικη ζωή τους.

Η δημοσιογραφική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Λαμίας κατάρτισε ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διατροφή των μαθητών και αφού επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα της έρευνας τα παρουσιάζει με τα ακόλουθα διαγράμματα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το σύνολο των μαθητών παίρνει πρωινό, μάλιστα το 41% προτιμά δημητριακά και το 35% μόνο γάλα.

breakfast

 

Παρατηρούμε ότι 74% των μαθητών τρώνε όσπρια 2 φορές την εβδομάδα, συνήθως οι μέρες της εβδομάδας που επιλέγονται είναι Τετάρτη και Παρασκευή.

food1

 

Το 47% τρώνε κρέας δύο φορές την εβδομάδα ενώ το 33% περισσότερες.

food2

 

Είναι πολύ περιορισμένη η κατανάλωση φαγητών τύπου fast food σε 1 φορά την εβδομάδα συνήθως το Σάββατο για το 53% του δείγματος

food3

Προκύπτει λοιπόν μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών τηρεί τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, όμως εξίσου σημαντικά αποτελέσματα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών έχει και η καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Η ενδεδειγμένη σωματική δραστηριότητα είναι ικανή να αναπτύξει τη φυσική και την πνευματική υγεία των παιδιών.

 

One Comment

  1. Ο/Η αποστολια λέει:

    Πολύ καλό.Θα πρέπει όλοι μας να τρώμε υγιεινά φαγητά…πράγμα που δεν κάνουμε…

Σχολιάστε

Top