Ένας ολυμπιονίκης στο σχολείο μας!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 21•15

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημ. Τάξης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, το σχολείο μας προσκάλεσε τον ολυμπιονίκη κολύμβησης του 2004 κ. Απόστολο Αντωνόπουλο. Ο κος Αντωνόπουλος με χάρα δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στην ομάδα του αθλητικού ρεπορτάζ .

championner1

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του

Ερώτηση:  Από πότε αρχίσατε να ασχολείστε με την κολύμβηση?

Απάντηση:  Με την κολύμβηση άρχισα να ασχολούμαι στην ηλικία των 7 ετών, στην αρχή ερασιτεχνικά, για αθλητισμό και για να χάσω κάποια παραπανίσια κιλά που είχα και από την ηλικία των 11 ετών μετά επαγγελματικά στα πλαίσια του πρωταθλητισμού.

Ερώτηση:  Τι σας έκανε να καταλήξετε σε αυτό το άθλημα?

Πόσο δύσκολος ήταν ο πρωταθλητισμός για σας? Τι θυσίες χρειάστηκε να κάνετε?

 Θυσία για μένα δεν έκανα καμία. Δηλαδή έκανα αυτό που μου άρεσε, περνούσα πάρα πολύ καλά, πιεζόμουνα πάρα πολύ στην προπόνηση. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι ένα απλό κομμάτι της ζωής του πρωταθλητή. Δηλαδή θέλει 8 ώρες τη μέρα προπόνηση! Έκανα 3 ώρες το πρωί κολύμβηση, 2 ώρες το μεσημέρι γυμναστήριο και άλλες 3 ώρες το απόγευμα, από Δευτέρα έως Σάββατο. Η ελεύθερη μέρα της εβδομάδας ήταν μόνο η Κυριακή. Το βράδυ μετά από 8 ώρες προπόνηση 21:00 η ώρα κοιμόμουνα. Το πρωί στις 05:30 η ώρα κοιμόμουνα γιατί 06:00 έπρεπε να ήμουν στο γυμναστήριο. Τα ποτά και τα ξενύχτια δεν υπήρχαν πουθενά στο λεξιλόγιο μου ούτε καν στο πρόγραμμα μου, πρώτη φορά ήπια πολύ όταν σταμάτησα τον αθλητισμό 25 χρονών.

Τι σημαίνουν για σας τα μετάλλια που πήρατε?

 

Ποια ήταν τα συναισθήματα σας πριν τον αγώνα?

 

Ποιος λόγος σας ώθησε να έρθετε να μιλήσετε στο σχολείο μας?

 Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο οποίο υπάγομαι, είμαι υπολοχαγός στο στρατό ξηράς, και με το οποίο προσπαθούμε στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου τις εμπειρίες τις δικές μας να τις περάσουμε στα νέα τα παιδιά σαν εσάς που ασχολούνται ή δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό και προσπαθούμε εμείς να τα βάλουμε στον αθλητισμό γιατί οι κίνδυνοι για τις ηλικίες τις δικές σας είναι πάρα πολύ μεγάλοι και μπορεί να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι ούτως ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να φύγουν από τον κακό τον δρόμο και να πάνε προς τον δρόμο της άθλησης.

Τόσο η λήψη της συνέντευξης όσο και η επιμέλεια του άρθρου έγινε από την ομάδα του αθλητικού ρεπορτάζ  που απαρτίζεται από τους μαθητές : Χρόνη Αμαλία, Καραγιάννη Ανδρέα, Παρίση Πέτρο, Γκαλιμάνη Έφη και Μπαλλά Μαρία.

DSCN4296

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Ευχαριστούμε τον κ. Αντωνόπουλο που παραχώρησε αυτή στη συνέντευξη στην ομάδα του αθλητικού ρεπορτάζ.
    Μπράβο παιδιά ωραία δουλειά!!
    Υπεύθυνη περιοδικού
    Προσμίτη Χριστίνα

  2. Ο/Η αποστολια λέει:

    Μπράβο παιδιά.Ήταν πολύ καλή ιδέα να καλέσουμε στο σχολείο μας τον Ολυμπιονίκη…

Σχολιάστε

Top