One direction

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 02•14

 

one direction

Οι One direction είναι ένα δημοφιλές συγκρότημα του οποίου τα τραγούδια του βρίσκονται εδώ και τρεις ήμισυ χρόνια στην στρατόσφαιρα των charts. Σας παραθέτουμε μερικές πληροφορίες γι’  αυτούς.

Οι One Direction είναι Αγγλικό-Ιρλανδικό pop boy band με έδρα το Λονδίνο, το οποίο αποτελείται από τα μέλη Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles και Louis Tomlinson. Υπέγραψαν με την δισκογραφική εταιρεία Syco Records του Σάιμον Κόουελ, αφότου δημιουργήθηκαν και κατετάγησαν τρίτοι στην τελική βαθμολογία της 7ης σεζόν της διοργάνωσης τραγουδιού της Βρετανικής Τηλεόρασης, The X Factor το 2010. Γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία χάρη στην δύναμη των social media, οι δύο τους δίσκοι Up All Night (2011) και Take Me Home (2012), έσπασαν μεγάλο αριθμό ρεκόρ, έφτασαν στην κορυφή των charts στις περισσότερες μεγάλες αγορές, και δημιούργησαν μεγάλες μουσικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των «What Makes You Beautiful» και «Live While We’re Young«.

Συχνά τους έχει αποδοθεί η αναγέννηση της έννοιας του όρου του boy band, και ότι αποτελούν μέλος της νέας «British Invasion» στις ΗΠΑ, το συγκρότημα έχει πουλήσει άνω των 14 εκατομμυρίων singles και των 8 εκατομμυρίων δίσκων, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το μάνατζμέντ του, την Modest! Management.Στις επιτυχίες τους συμπεριλαμβάνονται και δύο BRIT Awards και τρία MTV Video Music Awards. Σύμφωνα με τον Νικ Γκάτφιλντ, πρόεδρο και chief executive της Sony Music Entertainment UK, οι One Direction είχαν οικονομικά οφέλη άνω των $50 εκατομμυρίων έως τον Ιούνιο του 2012. Ανακηρύχτηκαν ως «Top New Artist» για το 2012 από το περιοδικό Billboard, ενώ το The Huffington Post βάφτισε το 2012 ως το «Έτος των One Direction».

Επιμέλεια άρθρου : Ιωάννα Σταματοπούλου    Ιωάννα Λουκά

One Comment

  1. Ο/Η αποστολια λέει:

    Αυτά είναι τα αγόρια μας!!!Οι One Direction τέλειοι όπως πάντα…!!!

Σχολιάστε

Top