Συνάντηση Ηγετών στο Παρίσι με θέμα την «Κλιματική αλλαγή»

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 21•15

Επιμέλεια άρθρου: Εύα Κυρίτση, Λουκά Κωνσταντίνα

Ηγέτες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Παρίσι, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων φιλοδοξούν να καταλήξουν σε μια ιστορική συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι συνέπειες της οποίας είναι όλο και περισσότερο ανησυχητικές.Στόχος των εργασιών είναι η επίτευξη της πρώτης δεσμευτικής για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας συμφωνίας για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ώστε να περιορισθεί στους 2 βαθμούς Κελσίου η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

olan1

Όπως ξέρουμε το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, έχουν συνείδηση της ευθύνης τους να αναλάβουν δράση υπέρ του κλίματος.

obama1

Η Ρωσία έχει πετύχει να διπλασιάσει το ΑΕΠ της και να αποδείξει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη παίρνοντας μέτρα συχρόνως για το περιβάλλον. Μάλιστα  δηλώνει  ότι μέχρι το 2030 θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 70% σε σχέση με το 1990. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω «καινοτόμων τεχνολογιών και νανοτεχνολογιών».

merkel1

Η καγκελάριος Μέρκελ στην ομιλία της τόνισε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε τον στόχο μιας συμφωνίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μικρές νησιωτικές χώρες νιώθουν πως αυτό δεν είναι αρκετό. Τι σημαίνει φιλόδοξο; Για πρώτη φορά περισσότερες από 170 χώρες έχουν υποβάλει τις εθνικές τους δεσμεύσεις, το καλό μήνυμα είναι ότι αυτό αντιπροσωπεύει το 95% των παγκόσμιων εκπομπών. Τα κακά νέα είναι ότι δεν θα μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο των δύο βαθμών Κελσίου τώρα, οπότε πρέπει να εργαστούμε πάνω στο πώς θα το καταφέρουμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια»,

Σχολιάστε

Top