ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ DAVID BOWIE

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 24•16

Αρθρογράφος: Καραγιαννοπούλου Μαριαλένα

Στις 10 Ιανουαρίου του 2016  ο κόσμος της ροκ αναγκάστηκε να πει ένα δύσκολο αντίο σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια  της,τον David Robert Jones γνωστό και ως  David Bowie, Βρετανό μουσικό και παραγωγό μετά από την δεκαοκτάμηνη πάλη του με τον καρκίνο.

Ο γνωστός σε  όλους David  γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947 και  ξεκίνησε την καριέρα του στα 15 του έχοντας ιδιαίτερο ταλέντο από τα μαθητικά του χρόνια στην στιχουργία και στη μουσική την οποία υπεραγαπούσε.

Μερικά από τα τραγούδια του είναι το Space Oddity, Heroes, Let’s dance ενώ είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και ταλέντο στον κινηματογράφο όπου   έπαιξε στις ταινίες The Prestige, Λαβύρινθος, Αίμα και Πάθος και πολλές άλλες.

Η πάνω από δέκα χρόνια καριέρα του διακόπηκε ξαφνικά από το θάνατο του  Πιο σοκαριστικές όμως ήταν οι ενέργειες του ίδιου του τραγουδιστή λίγο πριν το τέλος του. Είχε ήδη προφητεύσει τον θάνατο του τον οποίο και περιγελούσε ανεβάζοντας το  τελευταίο του τραγούδι “Lazarus” στο YouTube το οποίο αν κάποιος ερμηνεύσει τους στίχους του    εκπλήσσεται. Το ίδιο  σοκαριστικό είναι και το όνομα του ίδιου του τραγουδιού  αν κάποιος το συνδέσει με τη θρησκευτική του ορολογία:(ένα κομμάτι τον στίχων του)

Κοιτάξτε εδώ, είμαι στον παράδεισο

Έχω σημάδια που δεν μπορεί να δει

Έχω δράμα, δεν μπορούν να κλαπούν

Όλοι με ξέρουν τώρα

Κοιτάξτε εδώ,είμαι σε κίνδυνο

Δεν έχω τίποτα να χάσω

Είμαι τόσο ψηλά κάνει τον εγκέφαλό μου δίνη

Το τραγούδι του ξεπέρασε τις 43.000 πωλήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Είχε ζητήσει να μην γίνει ταφή αλλά να αποτεφρωθεί διακριτικά  γιατί ήθελε ο κόσμος να τον θυμάται για τη μουσική του και για να μην περάσει η οικογένεια του από αυτή τη διαδικασία.

Ο θάνατος του προκάλεσε σε όλους θλίψη  ενώ ο παραγωγός του Tony Visconti  ανέβασε στο Twitter:”Έκανε πάντα αυτό που ήθελε να κάνει. Και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο και ήθελε να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο θάνατός του δεν υπήρξε διαφορετικός από τη ζωή του – ήταν ένα έργο Τέχνης. Έφτιαξε το Blackstar για εμάς, το αποχαιρετιστήριο δώρο του. Το ήξερα εδώ και ένα χρόνο ότι έτσι θα έρχονταν τα πράγματα. Δεν ήμουν, παρόλα αυτά, προετοιμασμένος. Ήταν ένας ξεχωριστός άντρας, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι για πάντα μαζί μας. Για την ώρα, είναι πρέπον να κλάψουμε».

Σχολιάστε

Top