Extreme sports

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 24•16

Αρθρογράφος: Καλογερόπουλος Σταύρος

Η ορεινή ποδηλασία είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής – αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (Mountain Bike).

Η ορεινή ποδηλασία μπορεί γενικά να χωριστεί σε πολλαπλές κατηγορίες με κυριότερες τις Διαδρομές αντοχής (Cross country), Κατάβαση (Downhill), Μαραθώνιο και Τετραπλό 4Χ.

Downhill: Αυτό το είδος ορεινής ποδηλασίας συμπεριλαμβάνει τους αγώνες σε κατηφορικό έδαφος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτού του είδους η κατάβαση είναι πολύ έντονη και ακραία, δίνοντας στους αναβάτες απόλυτες συγκινήσεις και ενθουσιασμό.

Σίγουρα, σχεδόν ο καθένας μπορεί να οδηγήσει το ποδήλατο του, ακόμα και ένα mountain ποδήλατο και να πάει για ψώνια ή μια βόλτα στο τετράγωνο της γειτονιάς αλλά λίγοι θα μπορέσουν να κάνουν DOWNHILL. Για να απολαύσει κάποιος το Downhill ανάμεσα στα στενά μονοπάτια πρέπει να διαθέτει ειδικές και μεγάλου ή μέσου επιπέδου δεξιότητες γιατί είναι ένα επικίνδυνο σπορ.
Εξαιτίας αυτού, το Downhill mountain ποδήλατο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αξιόπιστα φρένα και αυτά είναι τα υδραυλικά δισκόφρενα που θα κάνετε τις κατεβασιές. Χρειάζεται εξοπλισμός  απαραίτητος για την ασφάλεια σας. Το κράνος μοιάζει με αυτό της μηχανής, προστατεύει όλο το πρόσωπο και έχει ένα διάφανο κάλυμμα μπροστά για να προστατεύει από λάσπες, χώματα κλπ. ενώ παράλληλα βλέπετε από μέσα. Επίσης θα χρειαστείτε προστατευτικά για τα γόνατα, τις κνήμες, τους αγκώνες και μια στολή προστασίας για τον κορμό του σώματος και τους ώμους. Αυτά θα πρέπει να ταιριάζουν καλά επάνω σας χωρίς να σας περιορίζουν.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο που δημιουργήθηκε από τον αρθρογράφο με τη χρήση του δωρεάν προγράμματος animoto σχετικά με το downhill.

Redbull

Ένα άλλο extreme sport είναι το redbull, καμία σχέση με διάσημο ποτό, είναι freestyle motocross (FMX) αγώνες μοτοσικλετών που γίνονται σε ειδικές αρένες και παρόμοιες εγκαταστάσεις. Στην Ελλάδα  η πρεμιέρα του Red Bull X-Fighters , θα γίνει από την αφρόκρεμα του freestyle motocross που θα  προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα στη μεγαλύτερη πίστα του World Tour για τη φετινή σεζόν. 12 διεθνείς FMX αθλητές μάχονται για μια νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος  στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου στην Αθήνα.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο που δημιουργήθηκε από τον αρθρογράφο με τη χρήση του δωρεάν προγράμματος animoto σχετικά με το redbull.

One Comment

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Μπράβο Σταύρο για τα video, μπορείς να συνεχίσεις να καλύπτεις το χώρο των extreme sports ως εξωτερικός συνεργάτης.

Σχολιάστε

Top