Συνέντευξη της Θεολόγου μας κ. Τσιόγκα

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 23•16

Επιμέλεια άρθρου: Μαρία Καρακικέ

Με την ευκαιρία των αποκριών ζητήσαμε από τη θεολόγο του σχολείου κ. Τσιόγκα Π. να μας πει τη θεολογική απόψη σχειτκά με το καρναβάλι καιτις Απόκριες.

  1. Ποια είναι η άποψη σας για τις Απόκριες;

Οι Απόκριες (αποχή από το κρέας) ξεκινάνε στα μέσα του Τριωδίου και μας εισάγουν στην Περίοδο της Μ. Σαρακοστής, περίοδο νηστείας προσευχής, αυτοσυγκέντρωσης, εσωτερικής κάθαρσης, και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που μας οδηγεί στην Ανάσταση του Χριστού.

2. Τι σημαίνει Καρναβάλι;

Καρναβάλι= Carnabal (Θεά της Αποκριάς) συνδέεται με τα Saturnalia ( Sa Aurnus- Θεός) στην Αρχαία Ρώμη. Είναι η διακωμώδηση προσώπων και γεγονότων της καθημερινότητας και έχει σχέση με τη Διονυσιακή Λατρεία- άμεσο στοιχείο της Αρχαίας Ελλ. Παράδοσης μας.  Αποτελεί μια μικρή ανάπαυλα για ψυχαγωγία και διασκέδαση από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

3. Γιατί η Εκκλησία τα θεωρεί όλα ειδωλολατρικά;

Είναι αντίθετη στα Καρναβάλια γιατί τα θεωρεί ειδωλολατρικά και παγανιστικά κατάλοιπα του παρελθόντος, επίσης στη διακωμώδηση των προσώπων διότι ο άνθρωπος είναι μοναδική ψυχοσωματική οντότητα και εικόνα του Θεού.

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Ευχαριστούμε πολύ τη θεολόγο του σχολείου μας κ. Τσιόγκα Π. για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε σχετικά με τη θεολογική απόψη για τις Απόκριες και το καρναβάλι.

  2. Ο/Η αποστολια λέει:

    Πολλά ευχαριστώ στην καθηγήτρια μας!

Σχολιάστε

Top