ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

agapas eyato sou

συμβουλές για να το καταφέρουμε

Μέσα στην καθημερινότητά μας έχουμε μάθει να παραμελούμε τον εαυτό μας. Να μην τον αγαπάμε όσο του αξίζει. Και όταν το ανακαλύψουμε αυτό, τι κάνουμε; Πώς βγάζουμε τον εαυτό μας από τον φαύλο κύκλο; Εμείς, λοιπόν, προτείνουμε κάποιους τρόπους για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

1. Μια ζωή έχεις

Κάτι που ξέρουμε όλοι και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Πραγματικά, θα καθόμαστε να χάνουμε τον χρόνο μας ανησυχώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς; Αξίζει να το κάνουμε αυτό; Δεν νομίζουμε, γι’ αυτό να είστε ο εαυτός σας και να μην επηρεάζεστε από τους άλλους.

2. Αποδέξου αυτό που είσαι

Είναι πολύ σημαντικό να μένετε πάντα αληθινοί στον εαυτό σας. Να είστε ακριβώς αυτό που θέλετε να είστε χωρίς δισταγμούς. Μην προσπαθήσετε ναι ταιριάξετε με το πλήθος. Απλώς να κάνετε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους.

3. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου

Το να συγκρίνετε αυτό που είστε με άλλους, δεν σας βοηθάει πουθενά. Βγάλτε από το μυαλό σας οποιεσδήποτε αμφιβολίες. Ο καθένας σας είναι διαφορετικός και μοναδικός και δεν αλλάζει αυτό.

4. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Προσπαθήστε να σας εμπιστευτείτε, ενθαρρύνετε τον εαυτό σας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή δυσκολία. Στο τέλος θα είσαι υπερήφανος/-η για την προσπάθεια που έκανες και για όλα αυτά που κατάφερες με την αξία σου.

5. Σε κάθε περίπτωση αξίζεις σεβασμό

Έχετε την δύναμη να κάνετε τις δικές σας επιλογές και να υπερασπιστείτε τις δικές σας απόψεις και ιδέες. Μην αφήσετε κανέναν ακόμα και εσάς τον ίδιο/-α να σας

αντιμετωπίσει λιγότερο από αυτό που αξίζετε. Δείξτε στους γύρω σας ότι πρέπει να σας σέβονται και να σας εκτιμάνε.

6. Σκέψου θετικά

Δεν σας βοηθάει καθόλου το να μειώνετε συνεχώς τον εαυτό σας. Αντιθέτως, πείτε κάτι καλό στον εαυτό σας, κάτι που θα σας δώσει έστω και μια ελάχιστη ευχαρίστηση. Μετά, αυτές οι σκέψεις θα τριγυρίζουν συνεχώς στο μυαλό σας και στο τέλος θα συνοδεύονται από ένα λαμπερό χαμόγελο.

7. Βρες αληθινούς φίλους

Φρόντισε να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να είσαι αληθινός/-ή και σε κάνουν ευτυχισμένο/-η. Να είσαι εκεί γι’ αυτούς όπως θα είναι και οι ίδιοι. Πάντα να τους δείχνεις ευγνωμοσύνη και να είσαι ευγενικός/-η. Πάνω από όλα φρόντισε να είσαι καλός άνθρωπος.

8. Συγχώρα στον εαυτό σου τα λάθη

Μην χάνετε τον χρόνο σας σκεπτόμενοι τι δεν έπρεπε να είχε γίνει, αλλά μάθετε από αυτά, ώστε στο μέλλον να μην τα επαναλάβετε.

9. Είσαι κάτι το μοναδικό

Τελευταίο και σημαντικότερο. Να θυμάστε ότι ο καθένας από εσάς είναι μοναδικός και δεν υπάρχει κανείς ακριβώς όπως εσείς. Αγαπήστε αυτή τη μοναδικότητα που έχετε μέσα σας και νιώστε υπερήφανοι για όλο σας το είναι.

Μαρία Μαρκάκη, Χριστίνα Μαυρομάτη Γ4

Αγάπη για τον εαυτό μου σημαίνει και…ότι δεν καπνίζω

• Δεν επηρεάζομαι από όσους καπνίζουν.

• Δεν το θεωρώ μαγκιά, ούτε μέσο χαλάρωσης.

• Δεν πιστεύω ότι με το κάπνισμα ξεχωρίζω, είμαι τάχα μεγάλος/-η.

• Γνωρίζω πόσο βλάπτει την υγεία μου.

• Προτρέπω τους φίλους μου να σταματήσουν να καπνίζουν.

• Κι αν το κάνω και εγώ, το σταματώ, εδώ και τώρα!

Χάρης Μακράκης Α2, Μαρίνα Τσιμπλοστεφανάκη

Σχολιάστε

Top