ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

gymnasio.prof.hlia2

»Ενεργοί μαθητές… ενεργοί πολίτες» είναι ο τίτλος του προγράμματός μας στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντισμού και ενεργού πολιτειότητας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Κι ένας ενεργός πολίτης πρέπει να γνωρίζει πρώτα απ’όλα τις δομές του δήμου του. Μετά τη βόλτα στη γειτονιά μας και τα προβλήματα που διαπιστώσαμε σκεφτήκαμε να μεταφέρουμε τις προτάσεις μας για αξιοποίηση του χώρου της Αγοράς ,που θα μπορούσε να αναζωογονήσει την περιοχή μας αλλά και να θέσουμε τα ερωτήματά μας σ’αυτούς που είναι αρμόδιοι.
Συνεργάζεται ο δήμος μας με εθελοντικές ή μη κυβερνητικές οργανώσεις;Θα μπορούσε ο εθελοντισμός να λύσει κάποια προβλήματα του δήμου μας; Προσπαθεί ο δήμος μας να ενεργοποιήσει τους πολίτες υπέρ του εθελοντισμού; Ο ίδιος ο δήμαρχος υπήρξε ποτέ εθελοντής; Αυτά και άλλα είναι τα ερωτήματα που ευγενικά δέχτηκε να μας απαντήσει ο Δήμαρχος Αχαρνών καθώς και να μας μιλήσει για τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή.
Η ομάδα μας ενημερώθηκε επίσης για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, τα προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες, το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο. Επίσης πληροφορηθήκαμε για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, για την υπηρεσία για τα αδέσποτα ζώα και τέλος συζητήσαμε για την καθαριότητα, την κομποστοποίηση και παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για την ανακύκλωση.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Σχολιάστε

Top