Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•17

IMG_242720170127_101113

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών είναι ένα ξεχωριστό μουσείο. Τα εκθέματά του είναι απαράμιλλης τέχνης, το κτίσμα που στεγάζεται επίσης! Μεγαλοπρεπή αγγεία της Αρχαϊκής εποχής, αξιοθαύμαστα μαρμάρινα, αλλά και χάλκινα αγάλματα συναντώνται σε πολλές αίθουσες του μουσείου. Πράγματι εντυπωσιακά είναι και τα εκθέματα της Προϊστορικής συλλογής που είδαμε!

Στην επίσκεψή μας  μου κίνησε το ενδιαφέρον, λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα, η συλλογή που αφορούσε τον Μυκηναϊκό πολιτισμό, λόγω του μεγάλου αριθμού εκθεμάτων που περιείχε. Συγκεκριμένα, εντυπωσίαζαν τα χρυσά κοσμήματα με  τη μοναδική ομορφιά τους, τα σπαθιά και τα άλλα όπλα που έδειχναν τον πολεμικό χαρακτήρα των Μυκηναίων, αλλά  και η επιβλητική προσωπίδα του Αγαμέμνονα. Μια πραγματική ομορφιά!

Η πρωτοβουλία να επισκεφτούμε το μουσείο αυτό, ήταν πραγματικά εξαιρετική ιδέα η οποία σε συνδυασμό με την κατατοπιστική ξενάγηση και τη συμπλήρωση φύλλων εργασίας, μας βοήθησε να μπούμε στο πνεύμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Εν κατακλείδι, θεωρώ πως αυτή η διδακτική επίσκεψη ήταν πολύ καλή, διότι είδαμε και θαυμάσαμε πολλά πράγματα του Αρχαιοελληνικού κόσμου!

 

Καραγγελή Νεκταρία, Τμήμα Α1

Σχολιάστε

Top