Για να γελάσουμε

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•17

χαμηλέςπτήσειςσχολείο1Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έδινε μεγάλη σημασία στο χιούμορ και την κωμωδία, γιατί  είναι αρχέγονη η ανάγκη του για διασκέδαση, ψυχαγωγία και σάτιρα, με σκοπό τη μετάδοση όχι   μόνο γέλιου  αλλά και μηνυμάτων.

     Σύμφωνα με ειδικούς το επιτυχημένο χιούμορ καλλιεργεί επικοινωνιακή ατμόσφαιρα, προάγει τη συνεργασία και ανακουφίζει από το άγχος. Κατά συνέπεια συμβάλλει στην ψυχοσωματική μας υγεία, αφού το χαμόγελο και το γέλιο προκαλούν εύθυμη διάθεση και «δίνουν το πράσινο φως» στην επικοι-νωνία . Έτσι, σπάζοντας τους φραγμούς μιας μονότονης σοβαροφάνειας , δίνουν στην καθημερινότη-τά μας εύθυμες και αισιόδοξες νότες, φωτίζοντας την κωμική της πλευρά.

     Τα ανέκδοτα αποτελούν έναν από τους πολλούς τρόπους  έκφρασης αστεϊσμού και σάτιρας, όπως τα παρακάτω:

1.  -  Γιατί οι Πόντιοι ξαπλώνουν στο σπαρμένο  χωράφι; – Για να τους λένε καλλιεργημένους!

2.     ΔΥΟ ΑΣΠΟΝΔΕΣ φίλες συζητούν: – Αποφάσισα να παντρευτώ! Ο μέλλων σύζυγός μου μού λέει ότι με βρίσκει     πανέμορφη! – Θα παντρευτείς κάποιον που άρχισε από τώρα τα ψέματα;

3.    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  παίρνει συνέντευξη από τον νέο υποψήφιο για το Νόμπελ Φυσικής: – Θα θέλατε να πείτε σε όλους ποιο είναι το αντικείμενο των ερευνών σας τον τελευταίο καιρό; – Πολύ ευχαρίστως. Αναζητώ ένα διαμέρισμα στο κέντρο, με τρία υπνοδωμάτια, αποθήκη…

4.    Ο ΑΣΘΕΝΗΣ λέει στον γιατρό: – Γιατρέ, έχω μεγάλο πρόβλημα! – Τι σας συμβαίνει; – Στο αυτί μου φύτρωσε ένα σπανάκι! – Αυτό είναι πολύ παράξενο! – Το ξέρω. Εγώ είχα φυτέψει καρότο!

5.  ΔΥΟ ΧΤΑΠΟΔΙΑ συζητούν: – Φοβάμαι ότι η γυναίκα μου δεν με θέλει πια! λέει στεναχωρημένο το ένα. – Γιατί το λες αυτό; Σου το είπε; ρωτάει το άλλο. – Όχι ,αλλά μου είπαν ότι την είδαν να πηγαίνει βόλτα με κάποιον άλλον, πιασμένοι χέρι-χέρι-χέρι-χέρι-χέρι-χέρι-χέρι-χέρι!

6.  ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ μπαίνει αναστατωμένη σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και λέει στον υπάλληλο: – Κάθε φορά που πάω να πάρω τηλέφωνο, βγαίνει κάποιος και με απειλεί! – Αυτό είναι αδύνατο, δεσποινίς μου! της λέει εκείνος. – Αν δεν με πιστεύετε, πάρτε κι εσείς για να δείτε! Ο υπάλληλος παίρνει στα χέρια του τη συσκευή, καλεί έναν αριθμό και ακούει: «Ο χρόνος σας τελειώνει!»

7.  ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – Γιατρέ, μου πέφτουν τα μαλλιά! Τι να κάνω; – Να βγείτε έξω, γιατί μόλις σκούπισα!

8.  ΣΕ ΜΙΑ ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΑΛΕΡΑ, ο επικεφαλής του πληρώματος λέει στους καταϊδρωμένους κωπηλάτες: – Σας έχω άσχημα νέα! Ο εκατόνταρχος θέλει να κάνει θαλάσσιο σκι!

9.  ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ συζητούν: – Ξέρεις τι είναι αυτό που έχει 6 μάτια, 8 πόδια και 2 κεραίες; Λέει ο ένας. – Δεν ξέρω…Λέει ο άλλος. – Ούτε εγώ ξέρω, αλλά περπατάει επάνω σου τώρα!

10.  Ο  ΤΟΤΟΣ   λέει στον δάσκαλο: – Αν δεν μου βάλετε καλό βαθμό στους ελέγχους, θα πέσω στην θάλασσα να πνιγώ! Και ο δάσκαλος: – Μην ανησυχείς παιδί μου. Τα κούτσουρα επιπλέουν!

                                                                                            Νικόλας  Σκλαβούνος, Τμήμα Α2

Σχολιάστε

Top