Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 10•18

20161204_134839

H  23η Απριλίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα βιβλίου από την UNESCO. Από τις 23 Απριλίου του 2018 και για ένα χρόνο η Αθήνα κηρύχθηκε ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι!

Όλο αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  και παραστάσεις με σκοπό οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν την ιδιαίτερη σημασία της φιλαναγνωσίας, αλλά και αυτοί που δεν διαβάζουν, να μάθουν την αξία του βιβλίου και ν’αποκτήσουν κίνητρο.

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις λοιπόν, θα γίνουν ιδιαίτερες δράσεις σχετικά με το βιβλίο στην Αθήνα. Μερικές απ’αυτές που θα πραγματοποιηθούν είναι αρχικά οι λευκές νύχτες ανάγνωσης, στις οποίες όποιο βιβλιοπωλείο θέλει, μία φορά τον μήνα, μπορεί να μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα! Επίσης θα δημιουργηθούν χώροι φιλικοί προς την ανάγνωση. Προς το τέλος της χρονιάς αυτής προβλέπεται να γίνουν δύο διαγωνισμοί σχετικά με τα βιβλία αφής και γενικά για την τέχνη της γραφής.

Η Αθήνα ως παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου θα προσελκύσει ανθρώπους και από άλλες χώρες να την επισκεφτούν και  να γνωρίσουν την ελληνική γραφή, αλλά παράλληλα κι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας από τους δικούς τους πολιτισμούς και κουλτούρες .

Όλη αυτήν τη χρονιά,στην Αθήνα, θα υπάρξουν ξεχωριστές εμπειρίες και θα πραγματοποιηθούν δράσεις, που κάθε πόλη θα ήθελε να ζήσουν οι πολίτες της, γιατί το βιβλίο για τον άνθρωπο είναι πολύτιμος θησαυρός. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι αυτός ο χρόνος θα είναι η αφορμή ώστε  καθένας από εμάς να ταξιδέψει έστω μία φορά στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων…

                                                       Μαρία Πουλάκου – Στέλλα Στρατηγού ( Α2)

Σχολιάστε

Top