Οι μαθητές μας συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Φεβ• 17•14

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα:

«ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» , «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο πρώτος διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» διενεργείται στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β και Γ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

 

Ο δεύτερος διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» διενεργείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με θέματα διαφορετικά για κάθε τάξη. Έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ”.

 

Ο τρίτος διαγωνισμός «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» διενεργείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι επέτυχαν στο δεύτερο διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗ».

 

Ο τέταρτος διαγωνισμός «ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» διενεργείται αρχές Απριλίου χωρισμένος σε δύο κατηγορίες «Μικρών» και «Μεγάλων». Λαμβάνουν μέρος όσοι μαθητές βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με σκοπό την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές μας  συμμετείχαν στον ετήσιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» που διεξήχθη την 19η Οκτωβρίου 2013.Διακρίθηκε και πέρασε στην επόμενη φάση ο μαθητής της Γ΄ τάξης Γιάννης Σημαντήρης.

 

Ο Γιάννης  την 18η Ιανουαρίου 2014 συμμετείχε στο διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και όλοι περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Γιάννη σου ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία και πάλι.

 

Περισσότερα για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.hms.gr

Σχολιάστε

Top