Γ΄1 / Απλές σκέψεις σ΄ ένα χαρτί (σχ. έτος 2015-2016)

Γ΄1 / Απλές σκέψεις σ΄ ένα χαρτί  (σχ. έτος 2015-2016)
Επιμέλεια άρθρου: NtAvαστασίouNik

**

Γ΄1 / Απλές σκέψεις σ΄ ένα χαρτί  (σχ. έτος 2015-2016)

Γ΄1 2015-2016

*
Κάνετε κλικ στις ζωγραφιές

*

Στο διάλειμμα (Tζένη)

   Η Ραφαηλία, η Ελένη, η Σοφία και η Παναγιώτα παίζουν βόλεϊ. Ο Χρήστος και ο Θεοχάρης τσακώνονται. Ο Γιάννης τρώει ένα χάμπουργκερ. Η Αλεξάνδρα κι ο Παναγιώτης κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια. Ο Κυριάκος πάει να πηδήξει στην άμμο. Ο Αλέξανδρος μιλάει στον Αριές. Ο δάσκαλος βλέπει όλα τα παιδιά.

Στο διάλειμμα (Γιάννης)

   Ο Γιάννης κυνηγάει τον Αντώνη για να του φάει το κρουασάν. Ο Γιώργος παίζει με την Αθανασία. Η Μαρία, η Ραφαέλα, η Ζήνα και η Ζωή παίζουν βόλεϊ. Ο δάσκαλος διορθώνει τα τετράδια. Η Κική βοηθάει τον κηπουρό. Ο Κυριάκος, ο Θεοχάρης, ο Παύλος ο Νίκος κι ο Πέτρος παίζουν μπάλα.

 Γιάννης Το διάλειμμα

Στο διάλειμμα (Γιώργος)

   Ο Νίκος θέλει το κρουασάν του Γιάννη. Ο Χρήστος θέλει να μπει στην άμμο. Ο Μιχάλης παίζει κυνηγητό. Ο κηπουρός και η κηπουρός φυτεύουν τα λουλούδια. Η Νίκη μιλάει. Η Κατερίνα παίζει βόλεϊ με τις φίλες της. Ο δάσκαλος βλέπει τα παιδιά που παίζουν.

Γιώργος Κάλλος Το διάλειμμα

Στο διάλειμμα (Ζήνα)

   Η Ελένη παίζει βόλεϊ. Ο Σωτήρης τσακώνεται με τον Θοδωρή. Ο Χρήστος κυνηγάει τη Χριστίνα. Ο κηπουρός φυτεύει. Ο Χάρης πηδά στην άμμο. Ο Θοδωρής κοροϊδεύει. Ο δάσκαλος βλέπει τα παιδιά. Ο Χρήστος παίζει μήλα με τον Θοδωρή. Η Χριστίνα μιλάει με την Ελένη.

Ζήνα Το διάλειμμα

Στο διάλειμμα (Ζωή)

   Η Αθανασία, η Ελένη, η Παναγιώτα και η Μαρία παίζουν βόλεϊ. Ο Λευτέρης και ο Έρβις μαλώνουν για το κρουασάν. Ο Γιώργος κυνηγάει τη Ζήνα. Η Ζωή και η Νίκη μιλάνε. Ο Γιάννης, ο Μιχάλης και ο Χρήστος παίζουν μπάλα. Ο Κυριάκος και ο Χάρης μαλώνουν. Ο Αλέξανδρος και ο Σάββας κάνουν άλματα στην άμμο. Ο κύριος Μανώλης ο κηπουρός τσαπίζει το χώμα. Η κυρία Ντίνα ποτίζει τα λουλούδια. Η Χριστίνα και η Μαρίκα τραγουδάνε.

Ζωή To διάλειμμα

To διάλειμμα (Μαρία)

   Ο κύριος διευθυντής κοιτάει από το παράθυρο. Η Μιράντα και η Λίνα μιλάνε. Η Αθανασία και η Ραφαηλία παίζουν βόλεϊ. Ο Γιώργος και ο Χρήστος κάνουν άλματα στην άμμο. Ο Αντώνης θέλει να φάει το κρουασάν του Γιάννη. Ο Γιάννης, ο Χρήστος και ο Κυριάκος παίζουν μπάλα. Ο Θεόφιλος και ο Εύρης τσακώνονται. Ο Μιχάλης και η Αναστασία παίζουν κυνηγητό. Ο Ηλίας και η Ουρανία συζητάνε.

To διάλειμμα (Μαρία)

Στο διάλειμμα (Χάρης)

   Ο Χρήστος κι ο Χάρης παίζουν μπάλα. Η Νικολέτα με τον Τάσο παίζουνε κυνηγητό. Ο Γιάννης με τον Γιώργο μιλάνε και κάνουν βόλτες. Η Ραφαηλία με την Μαρία παίζουν βόλεϊ. Ο κηπουρός φυτεύει τα λουλούδια. Ο δάσκαλος προσέχει τα παιδιά να μη χτυπήσει κανείς.

Στο διάλειμμα (Ραφαηλία Μουρ.)

    Η Γιώτα διαβάζει τα μαθήματα της. Τα αγόρια παίζουν με την μπάλα. Ο δάσκαλος προσέχει τα παιδιά. Η Μαρία και η Αθανασία παίζουν με τα χαρτάκια. Ο Αντώνης θέλει να φάει το κρουασάν του Γιάννη. Ο Χρήστος και ο Θεοχάρης τσακώνονται. Ο κηπουρός και η καθαρίστρια καθαρίζουν του κήπο. Η Τασούλα κοιτάει τα παιδιά από το παράθυρο . Ο Μιχάλης και η Ελένη παίζουν κυνηγητό . Ο Γιώργος θέλει να πηδήξει στην άμμο.

Ραφαηλία Μουρ Το διάλειμμα

Στο ψάρεμα (Αθανασία)

   Μια μέρα του Οκτώβρη ο παππούς Δημητράκος πήρε εμένα και την Μελίνα και μας πήγε να ψαρέψουμε. Ο παππούς είχε πιάσει ένα χταπόδι κι έναν κάβουρα και τα έβαλε μέσα σ’ ένα καλάθι. Κάποια στιγμή είδαμε κοντά στον γιαλό τον Χρήστο και τον Δημήτρη που ήταν σε μια βάρκα με τον πατέρα τους. Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα.

 Αθανασία O ψαράς

Στο ψάρεμα (Δήμητρα)

   Χθες το απόγευμα ο παππούς μου ο Βασίλης πήρε τον αδερφό μου και πήγανε στην παραλία για να του μάθει να ψαρεύει. Έπιασαν πολλά ψαράκια κι ένα μεγάλο χταπόδι. Το βράδυ γύρισαν σπίτι κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι. Την άλλη φορά θα πάω και εγώ μαζί τους.

Δήμητρα Ο ψαράς

Στο ψάρεμα (Παντελής)

   Ο Μιχάλης έπιασε ένα χταπόδι. Ο παππούς έδειξε με το χέρι του το χταπόδι.Είπε ότι το ψάρεμα πήγε καλά και τελείωσε για σήμερα. Μετά πήγανε στο σπίτι κι ο Μανώλης είπε ότι θέλει να πάνε ξανά για ψάρεμα μιαν άλλη μέρα.

Παντελής Το ψάρεμα

Μια ζημιά  (Xρήστος Φιλ. )

  Το Σάββατο η Δανάη και η Αννούλα παίζανε με την μπάλα τους. Σε κάποια στιγμή η Αννούλα πέταξε δυνατά την μπάλα κι έσπασε το τζάμι της κυρίας Φανής. Τη ζημιά αυτήν δεν ήθελαν να την κάνουν. Τρόμαξαν τόσο πολύ αλλά οι φωνές της κυρίας Φανής τις τρόμαξαν περισσότερο. Η κυρία Φανή αναρωτιόταν γιατί της σπάσανε το τζάμι. Τότε, από το φόβο της έφυγε η μία και κρύφτηκε πίσω από τον τοίχο. Όταν έφυγε η θυμωμένη κυρία Φανή, οι δύο φίλες ευχήθηκαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Xρήστος  Μια ζημιά χωρίς την θέληση τους

Μια ζημιά  (Κυριάκος)

   Η Αννούλα και η Δανάη έπαιζαν με ένα μπαλάκι πίσω από ένα τζάμι. Χωρίς να το θέλουν κατά λάθος έσπασαν το τζάμι. Η Αννούλα κρύφτηκε πίσω από το ντουβάρι. Η κυρία Φανή βγήκε έξω και τους μάλωσε. Η Αννούλα και η Δανάη παρακάλεσαν την κυρία Φανή να τους δώσει πίσω το μπαλάκι αλλά δεν τα κατάφεραν. Νόμιζαν ότι η κυρία θα πάει να τα πει στους γονείς τους και ευχήθηκαν να μην είχε γίνει αυτό.

Μια ζημιά (Ραφαηλία Μπ.)

   Μια μέρα η Αννούλα και η Δανάη πήγαν να παίξουν μπάλα. Ήταν πολύ χαρούμενες γιατί ήταν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Καθώς έπαιζαν η Δανάη έσπασε το τζάμι από το σπίτι της κυρίας Φανής. Η Δανάη φοβήθηκε πολύ και νόμιζε πως θα την μαλώσει η κυρία Φανή.

.  Η κυρία Φανή όμως τις είπε να μη φοβούνται γιατί δεν θα τις μάλωνε. Τα δύο κορίτσια την άκουσαν με πολύ προσοχή. Μόλις έφυγε η κυρία Φανή, η Δανάη ζήτησε συγγνώμη από την Αννούλα και συνέχισαν να παίζουν μπάλα. Μετά πήγαν στους γονείς τους κι είπαν όλη την ιστορία.

Μια ζημιά  (Μιχάλης)

   Ένα σαββατοκύριακο η Αννούλα με  την Δανάη βγήκαν στην αυλή για να παίξουν μπάλα. Η Αννούλα έδωσε μια πάσα κι έσπασε τη βιτρίνα ενός μαγαζιού. Ξαφνικά βγήκε η κυρία Φανή και ήταν αγριεμένη. Τα παιδιά  φοβήθηκαν  πολύ. Όμως η  κυρία Φανή τους είπε ευγενικά να προσέχουν γιατί δεν είναι ότι το καλύτερο να σπάνε την βιτρίνα κάθε φορά παίζουν μπάλα.

Μιχάλης  Mια ζημιά χωρίς την θέλησή τους

Σε μια τάξη (Ελισάβετ)

    Ήταν μια όμορφη μέρα και τα παιδιά μπήκαν στην τάξη. Ο κύριος τους ρώτησε αν ξέρουν πόσο κάνει τρεις φορές το πέντε. Σήκωσε στον πίνακα την Ραφαηλία. Όμως η Ραφαηλία ήταν λίγο ταραγμένη γιατί δεν ήξερε τον πολλαπλασιασμό. Η Ελένη, ο Γιώργος και ο Μιχάλης σήκωναν το χέρι τους επειδή ήξεραν την άσκηση. Ο Κώστας και η Νίκη έγραφαν την άσκηση στο τετράδιό τους. Όμως ο Αντώνης δυσκολευόταν να λύσει την άσκηση.

Ελισάβετ  Η τάξη

Στο καλοκαίρι (Νίκη)

   Το καλοκαίρι πήγα στο χωριό της γιαγιάς μου. Εκεί βοήθησα τον μπαμπά μου να μαζέψει ντομάτες. Είχα κάνει μπάνιο σε μια μεγάλη πισίνα. Την ώρα που έκανα μπάνιο πετάχτηκε ένα φίδι που κυνηγούσε μια σάβρα.

Πώς πέρασα το καλοκαίρι (Νίκη)

Στην κουζίνα  (Ελένη)

  Μια φορά ήτανε η Μαρία κι έτρωγε ένα ψάρι στην κουζίνα. Η γατούλα κοιτούσε τη Μαρία και ήθελε κι αυτή να φάει. Τότε η Μαρία σηκώθηκε κι ετοίμασε ένα κόκαλο από το ψάρι για να το φάει η γατούλα. Όμως όταν η Μαρία έκατσε ξανά στο τραπέζι είδε ότι το ψάρι που έτρωγε είχε εξαφανιστεί. Το είχε φάει η γατούλα.

 ****

***

**

*

 Οι σκέψεις συζητήθηκαν, επεξεργάστηκαν, γράφτηκαν και διορθώθηκαν στις ώρες του βασικού προγράμματος. Στην συνέχεια και με τη υποστήριξη του μαθήματος της πληροφορικής στις ώρες της ευέλικτης ζώνης αντιγράφηκαν στους υπολογιστές και δημιουργήθηκαν οι ζωγραφιές.

Γ΄1 2015-2016

 

 

Σχολιάστε

Top