Οι νέοι και η τηλεόραση

ΑΠΟ: iosifidele - Απρ• 25•17

tvΕδώ και πολλά χρόνια η τηλεόραση έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ανθρώπων, και ειδικότερα των νέων, οι οποίοι τώρα διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους. Οι νέοι έχουν γεννηθεί σε έναν κόσμο εξαρτημένο από την τεχνολογία, επομένως και η τηλεόραση είναι κομμάτι αυτού του κόσμου. Η τηλεόραση, όπως θα δούμε παρακάτω κρύβει πολλά αρνητικά στοιχεία , τα οποία καλό θα ήταν να τα αποφεύγουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο.

Αρχικά αποξενώνει τους ανθρώπους από το κοινωνικό σύνολο, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η μοναξιά υπάρχει σε αυξημένα επίπεδα. Οι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται όλο και περισσότερο ο ένας από τον άλλο χωρίς να το καταλαβαίνουν. Έτσι περιθωριοποιούνται και οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Επιπλέον οι σειρές που προβάλλονται στη τηλεόραση δεν

έχουν ρεαλιστικό περιεχόμενο. Δεν απεικονίζουν τον πραγματικό κόσμο, αναπαριστούν ένα κόσμο χωρίς  προβλήματα γεμάτο χαρά και ευτυχία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν ο νέος ενηλικιωθεί  να μη μπορεί να στα σταθεί στα πόδια του.

Τέλος η τηλεόραση παραπλανεί τους νέους, οι οποίοι διαμορφώνουν σε λάθος εντυπώσεις. Προβάλλει έναν ιδεατό κόσμο με ουτοπικούς χαρακτήρες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάνουν το νέο να κυνηγάει ένα άπιαστο όνειρο που δεν είναι πάντα αυτό που επιθυμεί.

Επιλογικά καλό θα ήταν η χρήση της τηλεόρασης να γίνεται με μέτρο ώστε να αποφευχθεί ο μελλοντικός παραγκωνισμός  και η δημιουργία πλασματικών ονείρων.

Έλενα Ιωσηφίδου

Κων/να Κωστικιάδου

Β2

 

 

Σχολιάστε

Top