Black Sabbath

ΑΠΟ: ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΒΥΡΩΝ - Απρ• 25•17

blck sabath1Οι Black Sabbath ήταν ένα heavy metal συγκρότημα από την Αγγλία. Σχηματίστηκαν το 1967 και αποτελούνταν από τον Ozzy Osbourne στα φωνητικά,τον Tony Iommi στην κιθάρα,τον Geezer Butler στο μπάσο και τον Bill Ward στα τύμπανα. Από πολλούς θεωρείται το πρώτο heavy metal συγκρότημα διότι ο Tonny Iommi ήταν ο πρώτος που κούρδισε χαμηλότερα τις χορδές της κιθάρας του, σε συνδυασμό με το επιθετικό παίξιμο του Bill Ward και του Geezer Butler και τα φωνητικά του Ozzy Osbourne δημιούργησαν έναν πιο “βαρύ” ήχο.

Το πρώτο και ομώνυμο album τους κυκλοφόρησε το 1970 και λίγο αργότερα το album ‘Paranoid’. Το ‘Paranoid’ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους heavy metal δίσκους όλων των εποχών και ο πιο επιτυχημένος τους. Το 1979 ο Osboure απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ronnie James Dio. Γενικώς, κατά την διάρκεια της καριέρας των Black Sabbath πέρασαν από τη σύνθεση τους πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Ian Gillan των Deep Purple,ο Vinnie Appice,ο Jeff Nicols κ.α.blck sabath2

Το 1997 επανενώθηκε η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος κυκλοφορώντας το live album ‘Reunion’. Το 2013 κυκλοφόρησαν το album ‘13’ το οποίο ήταν και το τελευταίο τους αφού το 2017 έπαιξαν την τελευταία τους συναυλία στις 4 Φεβρουαρίου στο Birmingham της Αγλλίας.

Κάποια από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι το Paranoid,N.I.B, Children Of The Grave, Heaven and Hell και War Pigs.

Βύρων Τσακαλίδης

Γ4

 

Σχολιάστε

Top