«Μοιράσου την Ιστορία σου» Η Θεατρική ομάδα «ΗΧΩ» στο σχολείο μας!

ΑΠΟ: Βασιλειάδου Κ. - Φεβ• 22•18

« Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Σκέψεις, όνειρα, προβληματισμοί.

Μοιράσου την ιστορία σου…»

 .0511 hands 1 ΣΕΠ2 Collage

Στο πλαίσιο των ημερών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΥΑ 129457/4-8-2016 και ΥΑ 178610/23-10-2017) για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και συμβουλευτική στήριξη των μαθητών της Γ’ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2018 ενημέρωση, σε συνεργασία με την κ. Σαρακίνου Μ. υπεύθυνη στο ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου και την ομάδα PLAYBACK θεάτρου «ΗΧΩ».

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις επαγγελματικές τους επιλογές από την Κ. Σαρακίνου συμμετείχαν σε μια βιωματική παράσταση της θεατρικής ομάδας «ΗΧΩ». Το PLAYBACK θέατρο είναι ένα είδος διαδραστικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, όπου στην πραγματικότητα πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι θεατές. Πως πραγματοποιείται όμως αυτό;

Περιγράφουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί της ομάδας : «Όποιος από τους θεατές επιθυμεί, μπορεί να μοιραστεί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους μια προσωπική του σκέψη ή ιστορία, ένα προσωπικό συμβάν ή συναίσθημα. Ο συντονιστής της ομάδας, αφουγκραζόμενος τον αφηγητή, ζητάει από τους ηθοποιούς και τον μουσικό που βρίσκονται πάνω στη σκηνή να ξαναπαίξουν (Playback) την ιστορία διαμέσου αυθόρμητων τεχνικών και με τη συνοδεία αυτοσχέδιας μουσικής, ανταποδίδοντάς την τελικά στον αφηγητή-θεατή. Στην ουσία οι ηθοποιοί αντανακλούν την ιστορία του αφηγητή μέσω μιας συναισθηματικής «ηχούς». Στη συνέχεια ένας άλλος θεατής θα γίνει αφηγητής, οι ιστορίες διαδέχονται η μία την άλλη… Και η παράσταση είναι όλη δική σας»

Οι μαθητές λοιπόν, μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, τους προβληματισμούς τους και τις σκέψεις τους σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, με ένα μοναδικό τρόπο!!!

Η ομάδα «Ηχώ» δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τους Ελένη Λεβέντη, Γιάννη Σέμπρο, Έφη Καπαγερίδου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Έφη Μαγούλα, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου.

Επιμέλεια: Βασιλειάδου Κ

 

https://www.facebook.com/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-Playback-%CE%97%CE%A7%CE%A9-459008157630616/

Σχολιάστε

Top