THE MAZE RUNNER

ΑΠΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΜΑΡΙΑ - Φεβ• 22•18

Ο Λαβύρινθος είναι Αμερικανική νεο-νουάρ ταινία θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και δράσης που κυκλοφόρησε το 2014. Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς και είναι σε παραγωγή των Έλεν Γκόλντσμιθ-Βέιν, Γουίκ Γκόντφρεϊ, Μάρτι Μπόουεν και Λι Στόλμαν, ενώ το σενάριο ανήκει στους Νόα Όπενχαϊμ, Γκραντ Πιρς Μάγιερς και Τ.Σ. Νόουλιν. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Κι Χονγκ Λι, Ουίλ Πούλτερ και Πατρίσια Κλάρκσον. the maze runner

Η ιστορία ακολουθεί τον δεκαεξάχρονο Τόμας, τον οποίο υποδύεται ο Ο’Μπράιεν. Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης τριλογίας, η ταινία Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: ΤΟ ΤΕΣΤ διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου ο κεντρικό ήρωας, ο Τόμας ξυπνά με αμνησία σε μία άγνωστη κοινότητα με άλλους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από έναν τεράστιο λαβύρινθο. Αφού συνειδητοποιούν ότι είναι όλοι τους παγιδευμένοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, όχι μόνο για να ξεφύγουν από το λαβύρινθο αλλά για να λύσουν το μυστήριο και να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τους έφερε εκεί.

Ο Λαβύρινθος κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 20th Century Fox. Η ταινία έλαβε διάφορες κριτικές από τους ειδικούς, οι οποίοι θεώρησαντην ταινία καλύτερη από άλλες προσαρμογές εφηβικών βιβλίων σε ταινίες, με το τέλος και την έλλειψη της καθαρότητας στην πλοκής να λαμβάνουν αρνητικά σχόλια. Η ταινία ήταν εμπορική επιτυχία καθώς βρέθηκε στην κορυφή του box-office κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκυρίακου προβολής με έσοδα $32.5 εκατομμύρια και κάνοντάς την την έβδομη ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα πρώτου Σαββατοκύριακου κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Συνολικά η ταινία απέφερε έσοδα περισσότερα από $348 εκατομμύρια παγκοσμίως, με προϋπολογισμό $34 εκατομμύρια.

Πηγές
http://tainiomania/group/the-maze-runner-2014

 Δανάη Παναγιώτου A5, Χρύσα Τσικάρη B5

Σχολιάστε

Top