Το βιβλίο «Το ψέμα»

ΑΠΟ: ΓΕΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - Φεβ• 22•18

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Η Χριστίνα είναι  ένα κορίτσι 15 χρονών, βρίσκεται στην εφηβεία και αναγκάζεται να λέει ψέματα για να ξεφεύγει από την πραγματικότητα και να εντυπωσιάζει τα παιδιά της ηλικίας της. Το ψέμα όμως φέρνει ψέμα και έτσι έρχεται σε δύσκολη θέση το 15χρονο κορίτσι. Οι γονείς της Χριστίνας χωρίζουν και η μητέρα της αναγκάζεται να μετακομίσει στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη για να βρει δουλειά. Εκεί την περιμένει μια οικογένεια συγγενών της και τη βοηθά να πιάσει δουλειά ως θυρωρός σε the lieπολυκατοικία, στην οποία και διαμένει σε ένα υπόγειο. Όταν η Χριστίνα πάει να βρει τη μητέρα της για να μείνει μαζί της, απογοητεύεται από το νέο της σπίτι και τον καινούριο τρόπο ζωής της. Στο καινούριο της ακριβό σχολείο, όπου διδάσκει ο θείος της ο Γιώργος και εκείνη φοιτά δωρεάν, γνωρίζει νέους φίλους, αλλά διστάζει να τους «ανοιχτεί» και να τους πει την αλήθεια για ό,τι συμβαίνει στη ζωή της. Ακόμη και η ξαδέρφη της η Ρέα, την οποία γνωρίζει για πρώτη φορά, αγνοεί την αλήθεια, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να την αμφισβητεί. Η Χριστίνα γίνεται για πολλούς η «καινούρια», η «ψηλομύτα», η «απόμακρη», αλλά κερδίζει και έναν καλό φίλο, τον Αλέξη. Ο Αλέξης τη βοηθά να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της ισορροπία, να αποκαταστήσει την εικόνα της, την εμπιστεύεται και την οδηγεί στην αποκάλυψη της αλήθειας.

 Αξιολογήσεις των μαθητριών του Α5…

Κων/να Μυλωνά: Το μυθιστόρημα αυτό με συγκίνησε και με προβλημάτισε. Το συγκεκριμένο βιβλίο προβάλει την ειλικρίνεια που είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον άνθρωπο

Ευαγγελία Πράπα: Το μυθιστόρημα δεν με εντυπωσίασε. Αν και παρουσιάζει πλήρως την καθημερινή μας ζωή δεν με συγκίνησε. Πιστεύω πως δεν είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της Ζωρζ Σαρή.

Γεωργία Γεράκη A1

Συντάκτρια της εφημερίδας του 9ου  Γυμνασίου Καλαμαριάς

Σχολιάστε

Top