Επετειακός 20ος Δρόμος Ειρήνης Σύρου

δρομος ειρηνης

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο επετειακός 20ος δρόμος Ειρήνης στα πλαίσια των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο και την επακόλουθη τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο που συνδιοργανώνουν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και το 1οΓυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Σύρου.

Στο Δρόμο Ειρήνης συμμετείχαν μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου ενώ τους δρομείς πλαισίωσαν στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής, φοιτητές του Τμήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου, σπουδαστές της Ανώτερης Εμπορικής Ναυτικής Σχολής στη Σύρο, καθώς επίσης ο Ολυμπιονίκης της Χειροσφαίρισης Δημήτρης Καφάτος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό Άννα Βερούλη και ο πρωταθλητής Σκοποβολής Νίκος Μιχαλόπουλος.

Η συνολική απόσταση που κάλυψαν διαδοχικά οι δρομείς μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου είναι είκοσι χιλιόμετρα, συμβολικός αριθμός, αφού οι σαράντα δρομείς αντιπροσωπεύουν τα χρόνια κατοχής της Κύπρου.

Η εκδήλωση έληξε στην πλατεία Τσιροπινά όπου θα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή.

Το ΕΕΕΕΚ Σύρου εκπροσώπησε μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης, όπου έλαβε για την συμμετοχή της αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο, μπλουζάκι με λογότυπο, καθώς και κύπελλο.

Την μαθήτρια συνόδευσαν οι καθηγητές: Ψαρρός Ευάγγελος (Γυμναστής) και Διαμαντάκη Αργυρώ (Καλλιτεχνικών).

Σχολιάστε

Top