Το πρωινό «βοηθά» στην πρόσληψη βάρους!

πρόσφατη έρευνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα πλήρες πρωινό βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μία πρόσφατη έρευνα όμως που δημοσιεύτηκε στη Nutrition Journal, ταράζει τα νερά. Οι ερευνητές ζήτησαν από 380 ανθρώπους να καταγράψουν ό,τι έτρωγαν για δύο εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν ένα βαρύ πρωινό, κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας από τη συνηθισμένη ποσότητα που συνεπάγεται με τη πρόσληψη βάρους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπεις το πρωινό. Αλλά αντί για λουκάνικα, αυγά, κέικ, βούτυρο, ψωμί και ζαμπόν, μπορείς να τρως ένα πιο ελαφρύ πρωινό που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά και πόντους, σύμφωνα με τον Dr. Volker Schusdziarra από το Else-Kröner-Fresenius Center του Nutritional Medicine στο Μόναχο.

Η σωστή διατροφή περιλαμβάνει πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια και αίσθημα πληρότητας για το υπόλοιπο της ημέρας. Απόφυγε τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη. Καλή επιλογή είναι ένα τοστ από ψωμί ολικής άλεσης, ένα αυγό βραστό, δημητριακά χωρίς ζάχαρη με φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών, πλήρες γιαούρτι με μέλι και φρούτα ή ομελέτα χωρίς τον κρόκο αν φοβάσαι για υψηλή χοληστερίνη. Παλιές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έτρωγαν αυγά για πρωινό έχαναν 65% περισσότερο βάρος, από αυτούς που έτρωγαν ένα κουλούρι.

Επίσης μπορείς να πιεις ένα φυσικό χυμό, χαμηλό σε νάτριο, που προσθέτει περισσότερες βιταμίνες στη διατροφή σου και επιταχύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Πηγή: myfit.gr

Σχολιάστε

Top