Ομάδα Εφήβων Συμβούλων και Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων

simboulon

H  Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2009. Είχε διετή διάρκεια και αποτελείτο από 20 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 13-17 χρόνων. Επιλέχτηκαν με κλήρωση και κριτήρια, ύστερα από δημόσια πρόσκληση και αποστολή αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε όσα παιδιά δεν είχαν εκλεγεί στην Ο.Ε.Σ. δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν στην Κοινότητα Εφήβων Συμβούλων και να επικοινωνούν με το Συνήγορο και μεταξύ τους μέσα από το κλειστό ηλεκτρονικό φόρουμ που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

Διαβάστε την Έκθεση Πεπραγμένων της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων για το 2009 εδώ.

Το 2011 εκλέχτηκε η δεύτερη Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου που είχε επίσης διετή θητεία, ορισμένα μέλη της μάλιστα συμμετείχαν και σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού.

Το 2013 ο Συνήγορος του Παιδιού διοργάνωσε συναντήσεις διαλόγου με εφήβους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα το δικαίωμα συμμετοχής.

Το 2015 ξεκινά νέα δράση με θέμα «Περιφέρεια: Απομόνωση ή πρόκληση;» στην οποία συμμετέχουν έφηβοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Στόχος είναι η συμβολή τους στην προετοιμασία ενός θεατρικού έργου με αυτό το θέμα που θα ανεβάσει μια θεατρική ομάδα μαθητών στην Αθήνα. Ο Συνήγορος συνεργάζεται με την ομάδα «Grasshoper Youth» και η παράσταση θα περιληφθεί στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ομάδες Εφήβων Συμβούλων και σχετικές δραστηριότητες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τους Συνηγόρους του Παιδιού. Πληροφορίες για τις ομάδες εφήβων συμβούλων των Συνηγόρων του Παιδιού που λειτουργούν σε άλλες χώρες μπορείτε να διαβάστε εδώ. Διαβάστε επίσης (στα αγγλικά) την έκθεση του ENOC για την προαγωγή της συμμετοχής των παιδιών από τους Ευρωπαίους Συνηγόρους του Παιδιού εδώ.

πηγή: http://www.0-18.gr/kes

Σχολιάστε

Top