Ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας – Συνέντευξη με τον π. Κων/νο Μπαταγκιώνη

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ1

Της Γεωργίας Αξούγκα, Α” Λυκείου

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Μπαταγκιώνης, υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία  η Αρμενιώτισσα», που λειτουργεί δίπλα στον ομώνυμο ναό, μιλά στους συντάκτες της Αρμέ-news Γεωργία Αξούγκα και Εργκύς Πλάκα για το πολύτιμο έργο που επιτελείται στο ίδρυμα περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ένα αληθινό μάθημα ζωής για όλους!

 

Ο π. Κων/νος Μπαταγκιώνης

Ο π. Κων/νος Μπαταγκιώνης

Πάτερ, αφού σας ευχαριστήσουμε για την υποδοχή και την προθυμία σας να μας μιλήσετε, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία  η Αρμενιώτισσα». Τι είναι αυτό το γηροκομείο για εσάς;

Στον   όμορφο   αυλόγυρο  της    Παναγίας  της Αρμενιώτισσας, σε  έναν   θαυμάσιο χώρο  με ωραίους  κήπους και πολλούς άνετους  χώρους, ανεγέρθηκε  ύστερα  από πολλούς κόπους  το  εκκλησιαστικό  γηροκομείο  «Παναγία η Αρμενιώτισσα». Στο ιερό  αυτό κέντρο, το  οποίο  διακρίνεται  για τον άριστο εξοπλισμό  του, τα σύγχρονα τεχνολογικά  μέσα  και τη θαυμάσια  εξυπηρέτηση  των  γερόντων  και των  γεροντισσών, αναπτύσσεται  έντονα  ο  εθελοντισμός  στον οποίο  βασίζεται, αλλά και η προθυμία και η εργατικότητα  όσων  το στηρίζουν  και  όσων  το  επισκέπτονται  και με πολλή  αγάπη προσφέρουν  την αγάπη τους  και λίγο  από το  χρόνο τους  προκειμένου  να απασχολήσουν τους  τροφίμους  και να τους  δώσουν  χαρά και  δύναμη.

Τα Εγκαίνια του Γηροκομείου 8

Τα Εγκαίνια του Γηροκομείου το 2005

Πόσα άτομα φιλοξενεί σήμερα το ίδρυμα;

Το  ίδρυμα  έχει   τη  δυνατότητα  να φιλοξενεί δεκαοκτώ  άτομα. Αυτή τη  στιγμή φιλοξενεί  δεκαπέντε άτομα.

Υπάρχει ενδιαφέρον  και συνεισφορά (ηθική, χρηματική)  εκ μέρους του κόσμου προς  το γηροκομείο;

Το ενδιαφέρον  του κόσμου  είναι  ιδιαίτερα  έντονο  για  το γηροκομείο. Το  χωριό μας  και η ευρύτερη  περιοχή  χαρακτηρίζονται   πάντα  από πλούσια  φιλάνθρωπα αισθήματα. Βρίσκονται κοντά μας και στηρίζουν  με την  αγάπη τους  και τις δωρεές τους, την  καλή λειτουργία  του  ιδρύματός  μας. Ιδιαίτερη  αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην προσφορά  γευμάτων  από  συμπολίτες   μας  προς  τους  γέροντες, που αποτελεί  μια εξαιρετική  πράξη  ανθρωπιάς  και  σημαντική  βοήθεια  προς  το  Γηροκομείο.

 

 

Εικόνες από πρόσφατη επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου στο Γηροκομείο

Ποιος φροντίζει τους ηλικιωμένους;

Το  γηροκομείο  λειτουργεί  με εθελοντικό  προσωπικό, το οποίο  διακρίνεται από  ανθρώπινη  ευαισθησία  και  προσφέρει  τον καλύτερο  εαυτό  και την αγάπη του, για   να  απολαμβάνουν  οι παππούδες  και  οι  γιαγιάδες  υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου  και  αξιοπρεπή  διαβίωση.

Ποιες είναι οι  συνθήκες  διαβίωσης  των  ηλικιωμένων; Υπάρχει ιατρική περίθαλψη  των γερόντων στο γηροκομείο;

Το  «Κέντρο Φροντίδας  Ηλικιωμένων»  λειτουργεί  άριστα, παρέχοντας όλες  τις υπηρεσίες   του  στους  τροφίμους  που  εγκαταβιούν    μέσα  σε αυτό  και  οι  οποίοι  απολαμβάνουν  όλα  τα  καλά   του  Θεού και  κυρίως την  άνετη   διαβίωση, την  καλύτερη  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη,  την  αγάπη  και  την  ποικιλότροπη  στήριξη, τη  χαρά  της  συντροφιάς και   της  αλληλεγγύης.

Τέλος, η εκκλησία  συμμετέχει στα έξοδα του ιδρύματος;

Βέβαια. Εκτός  από  τις   δωρεές  και τις  φιλανθρωπίες,  στο οικονομικό  μέρος  συνεισφέρει καθοριστικά η ενορία μας. Μας βοηθάει και η ιερά Μητρόπολη Λάρισας καθώς και άλλες ενορίες, αλλά το κύριο βάρος το φέρει η ενορία μας, με τις Εκκλησίες μας, του Αγίου Αθανασίου και της Παναγίας, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του Ιδρύματος είναι πάρα πολλά.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Να είστε καλά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης