Β΄2 /Τα διδυμάκια που τα φώναζαν γγ (σχ. έτος 2016-2017)

Τα διδυμάκια που τα φώναζαν γγ 4
*
Β΄2 /Τα διδυμάκια που τα φώναζαν γγ (σχ. έτος 2016-2017)
Επιμέλεια άρθρου: Ξενιτοπούλου Αναστασία

*

Β΄2 /Τα διδυμάκια που τα φώναζαν γγ (σχ. έτος 2016-2017)

*

 Ο Βαγγέλης, η Αγγλία,
το αγγουράκι, τα αγγεία,
τα εγγόνια , η αγγελία
και πολλές ακόμη λέξεις,
ενωθήκαν και μας δώσαν
μια πανέμορφη ιστορία!

       Μουσική: Χρήστος Χαλναρίδης

 *

Γράψαμε το 2ο παραμύθι μας και το κάναμε βίντεο!

*

*

Τα διδυμάκια που τα φώναζαν γγ

   Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν σ΄ένα όμορφο χωριό ένας παππούς και μια γιαγιά. Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Κάθε πρωί που ξυπνούσαν έβγαιναν στην αυλή του σπιτιού τους κι έπιναν τον καφέ τους. Κουβέντιαζαν, χαμογελούσαν και ο παππούς έριχνε μια ματιά στην εφημερίδα του. Στον παππού άρεσε να διαβάζει φωναχτά όσες αγγελίες του έκαναν εντύπωση. Η γιαγιά τον κοιτούσε με τρυφερότητα και τον άκουγε προσεκτικά.
Σε λίγο είδαν από μακριά να  πλησιάζουν το σπίτι τους  δύο παιδιά. Ήταν τα αγαπημένα τους εγγόνια!  Ο Βαγγέλης και η Αγγελική.  Πάει καιρός από την τελευταία φορά που τα είδαν.  Χαρές που έκαναν μόλις ήρθαν!  Αγκαλιές και φιλιά. Η γιαγιά δε χόρταινε να τα φιλάει και ν΄αγγίζει τρυφερά το κεφάλι των παιδιών.
Κάθισαν όλοι γύρω από το στρόγγυλο τραπέζι και έλεγαν έλεγαν, ώσπου ο παππούς είδε το ρολόι του και έκανε νόημα στον Βαγγέλη να σηκωθεί να πάνε να ποτίσουν τον κήπο. Η γιαγιά με την Αγγελική  πήγαν να ετοιμάσουν το μεσημεριανό φαγητό. Φεύγοντας, ο Βαγγέλης παράγγειλε  στη γιαγιά να του ετοιμάσει αν μπορούσε τα αγαπημένα του πιτάκια. Τα έκανε τόσο νόστιμα !  Η γιαγιά χαμογέλασε και συμφώνησε.

   Όταν έφτασαν στον κήπο, ο παππούς πότιζε και ο Βαγγέλης τον κοιτούσε.
- Βαγγέλη μου με τι θέλεις να ασχοληθείς όταν μεγαλώσεις; ρώτησε ο παππούς.
- Μου αρέσει να γράφω ιστορίες για τ΄αστέρια που στολίζουν τον ουρανό και το φεγγάρι που φέγγει και τον κάνει να μοιάζει με γιορτή! απάντησε ενθουσιασμένος.
-Μικρέ μου συγγραφέα, είπε ικανοποιημένος ο παππούς και συνέχισε να ποτίζει.
.  Ούτε κατάλαβαν πως πέρασε η ώρα. Πήραν τον δρόμο για το σπίτι. Μέχρι να φτάσουν, μιλούσαν συνεχώς. Μόλις έφτασαν είδαν τη γιαγιά και την Αγγελική που είχαν στρωμένο το τραπέζι! Και τι δεν είχε!  Σπαγγέτι  που άρεσε στον παππού, τυράκι από το χωριό, πιτάκια της γιαγιάς, σαλάτα με φρέσκιες ντομάτες και αγγουράκια από τον κήπο, πατάτες τηγανητές που άρεσαν πολύ στην Αγγελική και φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Κάθισαν όλοι γύρω από το τραπέζι, έφαγαν και ύστερα σηκώθηκαν τα παιδιά, κοιτώντας το ρολόι.
-Έγινε κιόλας απόγευμα. Είναι ώρα να γυρίσουμε στο σπίτι είπαν. Η μαμά και ο μπαμπάς θα μας περιμένουν. Έχουμε να πάμε επίσκεψη σε κάποιους συγγενείς που ήρθαν από την Αγγλία. Ο Βαγγέλης άρχισε να μαζεύει τα πιάτα και η Αγγελική πήρε το σφουγγάρι και άρχισε να τα πλένει. Ο παππούς και η γιαγιά ευχαριστημένοι κάθονταν ακόμα. Κουβέντιαζαν για τα εγγόνια τους.
- Ξέρεις, ο εγγονός μας θέλει να γίνει συγγραφέας, είπε με καμάρι ο παππούς.
- Και η Αγγελική μας αρχαιολόγος, απάντησε η γιαγιά. Θέλει να κάνει ανασκαφές και να μελετά τα αγγεία και άλλα αρχαία αντικείμενα.
Στο μεταξύ τα παιδιά τέλειωσαν τη  δουλειά τους   και ετοιμάστηκαν να φύγουν. Ο παππούς και η γιαγιά αποχαιρέτησαν τα εγγόνια τους και τους ευχήθηκαν καλό δρόμο.
-Να ξανάρθετε σύντομα παιδιά μου, είπαν με  μια φωνή. Στο καλό.
Τα παιδιά απομακρύνθηκαν και ο παππούς με τη γιαγιά τα καμάρωναν όλο χαρά και συγκίνηση…

*

*

Αν θέλετε να θυμηθείτε το πρώτο μας παραμύθι

(Όταν τα γκ αποφάσισαν να γίνουν παραμύθι) 

πατήστε  εδώ

 

 

 

Σχολιάστε

Top